Caroline Ellison, de voormalige geliefde van Sam Bankman-Fried (SBF), claimt in het strafproces tegen SBF dat hij de Chinese overheid voor 150 miljoen dollar omkocht. Volgens Ellison zat er voor 1 miljard dollar aan kapitaal vast in China en betaalde Alameda Research miljoenen om dat los te krijgen.

Alameda Research was de handelsfirma van Sam Bankman-Fried die de tegoeden van FTX-klanten gebruikte om daarmee eigen investeringen te financieren.

1 miljard dollar aan bevroren kapitaal

Het kapitaal van 1 miljard dollar van Alameda Research zat vast in Huobi en OKX, nadat de Chinese autoriteiten in 2021 een witwas-onderzoek startte naar deze beursplatformen. Caroline Ellison beweerde in de rechtszaal dat Sam Bankman-Fried haar en andere FTX-medewerkers beval om alle berichten over dit onderwerp in chat-applicaties te erwijderen.

Voordat Sam Bankman-Fried en Alameda Research probeerde om de Chinese beleidsmakers om te kopen, zei Ellison dat ze nog een poging waagde om een lokale advocaat in de arm te nemen om te onderhandelen met de overheid.

Nadat haar pogingen om alles via een advocaat te regelen mislukte, zou Sam Bankman-Fried volgens Ellison hebben geprobeerd om de wallets van de accounts van andere mensen te gebruiken om toegang te krijgen tot het kapitaal.

Onder deze wallets bovenden zich ook de accounts van Thaise sekswerkers, zo bleek later. “Op OKX maakten we verschillende accounts met behulp van identiteitsbewijzen van verschillende mensen, die volgens mij Thaise sekswerkers waren. Met onze eigen accounts probeerden we verliezen te maken, zodat die accounts winst maakten en we dat geld vervolgens konden opnemen”, zo laat Ellison weten.

Het zijn bijna ongelooflijke praktijken, maar op dit moment kun je niets meer uitsluiten als het om het verhaal van FTX gaat.

Vandaag verschijnt Ellison opnieuw voor de rechter

Vandaag wordt het strafproces tegen Bankman-Fried hervat en verschijnt Caroline Ellison opnieuw in de rechtbank. Ditmaal staat er voor haar een kruisverhoor op het programma met Mark Cohen, de advocaat van Sam Bankman-Fried.

Sam Bankman-Fried staat momenteel terecht voor een totaal van 13 aanklachten, waaronder zeven aanklachten voor fraude die momenteel worden behandeld. Het omkopen van de Chinese staatsofficials zit hier nog niet eens bij.

In een tweede proces, dat voor maart 2024 op het programma staat, moet Sam Bankman-Fried verschijnen voor nog eens zes aanklachten; waaronder bankfraude en mogelijk ook voor het omkopen van buitenlandse staatsofficials.

Sam Bankman-Fried en zijn verdediging claimen onschuld voor alle aanklachten.

The post Sam Bankman-Fried kocht Chinese overheid om voor 150 miljoen dollar appeared first on BLOX | Nieuws.