Op 17 november is een wetsvoorstel ingediend om het minen van cryptocurrency en de verkoop van deze geminede cryptocurrency te legaliseren.

Nieuwe crypto mag verkocht worden

In het voorstel valt te lezen:

‘Digitale valuta verkregen als resultaat van mining kan worden verkocht door de persoon die de mining van deze digitale valuta heeft uitgevoerd op voorwaarde dat de Russische informatie-infrastructuur niet wordt gebruikt bij het uitvoeren van transacties, met uitzondering van gevallen van transacties die zijn uitgevoerd in overeenstemming met het gevestigde experimentele wettelijke regime.’

Wanneer gaat wetgeving in?

Anatoly Aksakov, voorzitter van de Duma Financial Markets Committee, vertelde de pers dat hij verwacht dat het wetsvoorstel goedgekeurd wordt door alle drie de parlementaire lezingen in december en op 1 februari in werking zou treden.

Andere bronnen zeggen dat het wetsvoorstel op 1 januari al wet kan worden.

Aksakov:

‘Passage van de wet zal deze activiteit op juridisch gebied brengen en het mogelijk maken om een ​​wetshandhavingspraktijk te vormen voor kwesties die verband houden met de uitgifte en circulatie van digitale valuta.’

Wat verandert er?

Er staan ook andere dingen in het voorstel, waaronder definities van cryptocurrency-mining en mining-pools. Het verbiedt ook de reclame voor cryptocurrency in Rusland.

Als de wet wordt aangenomen, zal er een Russisch platform voor de verkoop van cryptocurrency worden opgezet en zullen Russische miners buitenlandse platforms kunnen gebruiken. In dat laatste geval zouden de Russische valutacontroles en -regelgeving niet van toepassing zijn op de transacties, maar wel gemeld moeten worden bij de Russische belastingdienst.

Crypto op financiële markten

In een document van de Centrale Bank van Rusland van 7 november staat dat het land zich voorbereidt op de introductie van digitale activa op zijn markten. De Moscow Exchange heeft namens de Centrale Bank een wetsvoorstel opgesteld om handel in digitale financiële activa in september mogelijk te maken.

De krant Izvestia schreef vrijdag dat grote Russische brokers en de beurs zich voorbereiden op de toetreding van particuliere beleggers tot de markt.

Crypto onmogelijk te negeren

Rusland is vanwege de inval in Oekraïne zo’n beetje van de hele monetaire wereld afgesloten (met alle gevolgen van dien). Daarom zegt de Russische centrale bank dat grensoverschrijdende crypto-overdrachten onmogelijk te vermijden zijn.

Bank of Russia wil samenwerken met het ministerie van Financiën om Bitcoin en crypto te legaliseren voor internationale betalingen. Vice-minister van Financiën Alexei Moiseev zei dat de centrale bank moet samenwerken met het ministerie van Financiën om het hele proces naadloos te laten verlopen. Na de samenwerking zullen grensoverschrijdende betalingen gemakkelijk moeten zijn.

Rusland nam begin dit jaar een belangrijke cryptowet aan, deze verbood bedrijven en inwoners om crypto zoals bitcoin te gebruiken voor buitenlandse betalingen. Het doel van de centrale bank was om de roebel te beschermen, niet alleen in Rusland, maar ook in het buitenland.

Maar president Poetin vond dit een slecht idee, en de wet werd gewijzigd.

In maart van dit jaar, toen Rusland net te maken kreeg met de financiële blokkades van de rest van de wereld, was er sprake van dat het land Bitcoin zou accepteren voor gas, olie en andere grondstoffen.

The post Rusland werkt aan legaliseren bitcoin mining en verkoop crypto appeared first on BLOX | Nieuws.