In een tijd waarin het ene na het andere cryptobedrijf omvalt, denkt Rusland in mogelijkheden. Het land is namelijk bezig met het ontwikkelen van een nationaal crypto-handelsplatform. Dit is opmerkelijk nieuws, maar minder opmerkelijk als je bedenkt dat dit natuurlijk wel onder overheidstoezicht wordt geplaatst.

Regulaties voor de crypto exchange

Een lokaal nieuwsplatform uit Rusland zegt dat het land bezig is met de regulaties voor het oprichten van een officiële Russische crypto exchange. Het lagerhuis van de Federale Vergadering van Rusland (in andere woorden: de Staatsdoema) wordt hier verantwoordelijk voor.

Doema-afgevaardigden gaan nu eerst aan de slag met het ontwikkelen van kaders die rekening houden met de positie van de cryptomarkt. Dit moet allemaal op en top zijn voordat het wordt voorgelegd aan de regering en de Bank van Rusland. Hier was het land al eerder mee bezig, maar dit mondde uit in een soort ‘welles nietes’ debat tussen deze twee partijen.

Er is al een wetsvoorstel voor minen

Voorafgaand aan dit nieuws over de komende regulaties hebben de aangewezen personen van de Doema gepraat met marktdeelnemers over de wijzigingen die nodig zijn voor een wet die hiermee gemoeid is: “Digitale Financiële Activa”.

Dit is een wetsvoorstel dat op 17 november is ingediend om het minen van cryptocurrency en de verkoop van deze geminede cryptocurrency te legaliseren. In het voorstel valt te lezen dat digitale valuta verkocht mag worden door miners, onder de voorwaarde dat de Russische ‘informatie-infrastructuur’ niet wordt gebruikt voor transacties.

Miljarden roebels verloren

Als je bedenkt waarom Rusland dit doet, lijkt het te gaan om geld te verdienen, in plaats van de ontwikkelingen in de crypto-space te ondersteunen. Dit blijkt in ieder geval wel zo te zijn als het aan Sergej Altukhov ligt, een lid van het Comité voor Economisch Beleid. Hij gaf een reactie op het komende regulatie-kader: “Het probleem is dat het in een grote stroom circuleert buiten de overheidsregulering om. Dit zijn miljarden roebels aan verloren begrotingsinkomsten in de vorm van belastingen.”

Volgens Altukhov moeten er voorwaarden komen die de legalisering van crypto en de aanpassing van de ‘spelregels’ binnen de wet mogelijk maken, die – logisch gezien – niet in strijd zijn met de standpunten van de regering en de Centrale Bank.

The post Rusland is bezig met een eigen crypto exchange appeared first on BLOX | Nieuws.