Als we de data van Glassnode en IntoTheBlock mogen geloven, dan bestaat de mogelijkheid dat een significant deel van alle Bitcoin voorgoed verloren zijn. Uit de data van IntoTheBlock blijkt namelijk dat 29 procent van alle Bitcoin al vijf jaar op hetzelfde adres staan. Die Bitcoin zijn dus minimaal vanaf 17 juli 2018 niet meer in beweging gekomen.

Voorgoed verloren?

De grote vraag is natuurlijk of die Bitcoin ook daadwerkelijk verloren zijn. Het zou best kunnen dat een significant deel daarvan inderdaad verloren is, maar alle 7,781 miljoen Bitcoin die al vijf jaar stilstaan zeker niet. We zien immers regelmatig transacties van whales die hun Bitcoin tien jaar geleden (of zelfs langer) in bezit kregen.

Wat dat betreft moeten we nog maar zien hoeveel van deze 7.781.224 Bitcoin er daadwerkelijk verloren zijn. De kans is in ieder geval groot dat de ruim 1 miljoen Bitcoin van Satoshi Nakamoto verloren zijn.

Sinds zijn verdwijning in december 2010 hebben we immers niets meer van de pseudonieme bedenker van Bitcoin gehoord. Wij hopen uiteraard dat hij nog onder ons is, maar de kans daarop wordt met de dag kleiner. Als jij Satoshi was geweest, dan had je toch op zijn minst een klein deel van je Bitcoin ingeleverd om een mooie vakantie te boeken?

Wat betekent dit?

Stel dat de helft van deze ruim 7 miljoen Bitcoin verloren zijn gegaan, dan zou dat betekenen dat er uiteindelijk maar ongeveer 17,5 miljoen Bitcoin beschikbaar zijn voor de handel. Daarmee zou de schaarste van Bitcoin dus nog een stuk hoger liggen dan de meeste mensen op dit moment denken.

Aan het begin van 2022 waren er naar schatting 62,5 miljoen miljonairs op aarde. Dat zou betekenen dat zij 0,28 Bitcoin per persoon zouden kunnen opkopen als er maar 17,5 miljoen beschikbaar zijn voor de handel.

Dat toont aan hoe schaars Bitcoin daadwerkelijk is. Het is voor alle miljonairs op aarde niet eens mogelijk om ÊÊn Bitcoin per persoon te bezitten. Dat zou voor een behoorlijke FOMO (fear of missing out) kunnen zorgen als BlackRock straks goedkeuring krijgt voor hun Spot Bitcoin ETF.

The post Ruim 7 van de 21 miljoen Bitcoin voorgoed verloren? appeared first on BLOX | Nieuws.