Een rechtbank op de Britse Maagdeneilanden heeft $1,1 miljard aan bezittingen van Su Zhu en Kyle Davies bevroren. De twee zijn de oprichters van failliete crypto-hedgefonds Three Arrows Capital, in de industrie ook wel bekend als 3AC.

De curator van het bedrijf zei vandaag in een verklaring dat de rechtbank op 18 december het bevel heeft uitgevaardigd. Ze wilden voorkomen dat de twee oprichters (alsmede de vrouw van Kyle Davies) de wijde wereld in zouden gaan met hun bezittingen.

Curator Teneo schrijft:

“Het wereldwijde bevel tot bevriezing is aangevraagd in verband met claims die worden ingediend door de curatoren en die onder andere beweren dat de oprichters verantwoordelijk moeten worden gehouden voor het verslechteren van de positie van 3AC.”

Teneo merkte op dat een rechtbank in Singapore woensdag ook een bevel tot bevriezing van binnenlandse zaken heeft uitgevaardigd.

Het gerechtelijk bevel vanuit de eilandengroep komt nadat Zhu in september werd gearresteerd op de luchthaven Changi in Singapore. Hij probeerde het land te verlaten. Vorige week werd de man ondervraagd door een rechtbank in Singapore. Ze willen $3,5 miljard terugvorderen voor schuldeisers.

Three Arrows vroeg in juli 2022 faillissement aan, nadat de cryptomarkten instortten toen het Terra-ecosysteem implodeerde.


The post Ruim $1 miljard aan activa van oprichters Three Arrows Capital (3AC) bevroren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.