Het Rode Kruis van Singapore accepteert Bitcoin, Ethereum, USDT en USDC. Het Rode Kruis is een neutrale en onafhankelijke organisatie. Het werkt samen met overheden, andere ngo’s en de private sector om hulp te bieden aan mensen in nood.

Het is een internationale humanitaire organisatie die hulp biedt aan mensen in nood, ongeacht hun ras, godsdienst of nationaliteit. Het Rode Kruis is actief in meer dan 180 landen en heeft meer dan 10 miljoen vrijwilligers.

Rode Kruis werkt met Triple-A

Crypto betaalbedrijf Triple-A heeft het mogelijk gemaakt dat Het Rode Kruis crypto kan accepteren als vorm van donatie. De slogan luidt:

‘Coin a new way to give today, your support will go a long way’

Hoe werkt het? Volgens het persbericht kan je op de website naar doneren gaan. Daar kies je de hoogte van het fiatbedrag dat je wil doneren, en welke coin. Vervolgens wordt automatisch voor je berekend hoeveel crypto dit is.

Geen voorkeur voor Bitcoin, Ethereum of stablecoin

Op dit moment accepteert Het Rode Kruis alleen Bitcoin, Ethereum en de twee stablecoins.

‘We hebben geen voorkeurscryptocurrency en we accepteren alle bovengenoemde cryptocurrency’s.’

Wat gebeurt er met crypto donatie?

De organisatie legde uit dat dit soort bijdragen op dit moment niet fiscaal aftrekbaar zijn. Wat gebeurt er met de crypto?

Het Rode Kruis van Singapore zei dat elke gedoneerde crypto ten goede zal komen van humanitaire inspanningen die gericht zijn op het verbeteren van het welzijn van kinderen, geïsoleerde senioren, personen met een handicap en gezinnen met een kansarme achtergrond.

Dit is niet de eerste lokale tak van Het Rode Kruis dat crypto accepteert. Op 16 maart 2020, toen de wereld in lockdown ging, maakte het Italiaanse Rode Kruis bekend dat ze Bitcoin kunnen accepteren als vorm van donatie. In het begin van de pandemie was Italië een van de hardst getroffen gebieden en ze konden alle hulp goed gebruiken.

The post Rode Kruis accepteert Bitcoin, stablecoins en Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.