Volgens CEO Vlad Tenev vertelt dat zijn bedrijf Robinhood gaat uitbreiden naar de Europese Unie. Tenev deelde dit nieuws als antwoord op een aantal vragen tijdens de earnings calls voor het derde kwartaal.

Uitbreiding EU

Op dinsdag 7 november deelde hij over de staat van dienst van het bedrijf, onder andere vanuit het oogpunt van de ontwikkelingen rondom bitcoin, ethereum en de rest van de cryptomarkt.

Ondanks dat deze grootste cryptovaluta goed presteren, zijn de trends qua volumes nog steeds laag zijn, zowel op Robinhood als in de hele sector.

Toch ziet Tenev een nieuwe kans voor Robinhood op de Europese markt. Hij hoopt uit te breiden en veel meer nieuwe klanten te kunnen verwelkomen op het handelsplatform van Robinhood. Het bedrijf begon met aandelenhandel, maar is nu sinds enkele jaren ook in de crypto-industrie terug te vinden.

De CEO specificeert niet wanneer ze officieel de EU-markt zullen betreden, maar hij zei dat dit in de “komende weken” al zou kunnen. Het plan is om alles vanuit het Verenigd Koninkrijk te gaan uitrollen, want ook dit is nog altijd niet het geval. De nieuwe Britse cryptoregels leiden ertoe dat een aantal offshore-bedrijven de dienstverlening aan hun Britse klanten heeft opgeschort.

Terwijl sommige bedrijven hun diensten slechts tijdelijk hebben opgeschort om aan de regels te gaan voldoen, hebben andere de Britse markt volledig verlaten.

De inkomsten van Robinhood uit cryptovaluta zijn echter wel blijven dalen. De crypto-gerelateerde inkomsten in het derde kwartaal daalden tot $23 miljoen, wat 55% lager is dan dezelfde periode in 2022.

Een reden hiervoor kan zijn omdat het bedrijf in juni 2023 stopte met het aanbieden van meerdere cryptocurrency’s, nadat de Amerikaanse SEC rechtszaken had aangespannen tegen Binance en Coinbase.

Cardano (ADA), Polygon (MATIC) en Solana (SOL) zouden echter binnenkort echter wel weer kunnen terugkomen. Robinhood biedt nu nog maar 15 cryptocurrency’s aan.


The post Robinhood wil diensten ook uitbreiden naar Europese Unie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.