Vlad Tenev, de CEO van het handelsplatform Robinhood, is razend optimistisch over de potentie van Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten om de industrie naar een hoger niveau te tillen. Volgens Tenev zijn mensen op zoek naar manieren om meer diversiteit in hun portfolio’s aan te brengen en daarbij is de absolute schaarste van Bitcoin extra interessant.

“Wat je ziet gebeuren is dat Bitcoin in toenemende mate interessant is als een mainstream asset voor diversificatie”, aldus Tenev.

Robinhood en Bitcoin

Volgens Tenev is zijn Robinhood een platform geweest dat Bitcoin al vroeg omarmde, in tegenstelling tot veel andere handelsplatforms met een focus op de traditionele markt.

Door de jaren heen is de dienstverlening van Robinhood op het gebied van Bitcoin ook flink verbeterd volgens Tenev. Zo noemt hij onder andere op dat gebruikers nu precies zien hoeveel winst zijn handelsplatform pakt op hun aankopen en wat ze precies betalen voor de Bitcoin in kwestie ten opzichte van de marktprijs.

Qua omzet is het jaar 2023 vreemd genoeg iets minder voor Robinhood als het over Bitcoin en crypto gaat. In het derde kwartaal van 2023 daalde de omzet van Robinhood op het gebied van crypto met 55 procent ten opzichte van Q3 2022 naar ongeveer 23 miljoen dollar.

Wat aandelen betreft daalden de omzetten van Robinhood ook, maar minder. Voor aandelen ging het namelijk om een daling van 13 procent.

Omzetten dalen, maar aandeel stijgt

Hoewel de omzetten van Robinhood gedaald zijn in 2023, is het aandeel van het bedrijf aan een behoorlijke wederopstanding bezig. Zo steeg het aandeel vanaf het begin van dit jaar gemeten al met meer dan 20 procent.

Al is aan de bovenstaande grafiek ook duidelijk te zien hoe volatiel het aandeel van Robinhood is. Waar het aandeel momenteel binnen klokt op 9,76 dollar; stond het eerder dit jaar nog boven de 13 dollar per stuk.

Wellicht kan de komst van een Spot Bitcoin ETF het aandeel van een nieuwe boost voorzien als de hype rondom Bitcoin weer terugkomt in 2024 bij de eventuele goedkeuring van het felbegeerde beleggingsinstrument.

The post Robinhood CEO Vlad Tenev is razend optimistisch over Bitcoin ETF appeared first on BLOX | Nieuws.