Robert Kiyosaki, de populaire investeerder en auteur van de bestseller over personal finance ‘Rich Dad Poor Dad’, heeft recentelijk alarm geslagen over meerdere kwesties. Specifiek heeft Kiyosaki beleggers opgeroepen voorzichtig te zijn, omdat volgens hem de bankencrisis verergert en de dreiging van oorlog toeneemt. Daarbij zou volgens hem de Amerikaanse autoriteiten mogelijk van deze gelegenheid gebruik kunnen maken om te pleiten voor een centrale bank digitale valuta (CBDC) om hun burgers te bespioneren.

Meer Bitcoin en zilver kopen

Tegelijkertijd deelde de gerenommeerde financiële opvoeder zijn strategie om de bovenstaande gevaren te omzeilen, wat inhoudt dat hij meer Bitcoin (BTC) en zilver inslaat. Met name de laatste asset, die hij beschreef als de “grootste koopje”, beloofd hij te gebruiken als geld in plaats van de “nep-dollars van de VS.”

Kiyosaki’s standpunten over financiële assets

Als herinnering heeft Kiyosaki lange tijd zijn steun uitgesproken voor decentralised finance (DeFi), evenals de edelmetalen zilver en goud. Hij is wel iets is afgeweken van goud in zijn verhaal, waarbij hij nu betoogde dat goud mogelijk zou kunnen crashen “onder de $1.200.” Aan de andere kant gelooft hij, in tegenstelling tot goud, dat Bitcoin en zilver zeker “zullen floreren”. Hij betoogde dat Bitcoin tegen eind juni 2024 zeker een prijs van $100.000 zou kunnen bereiken.

Prijsactie Bitcoin

Op het moment van schrijven werd Bitcoin, de aller eerste succesvolle crypto asset, verhandeld tegen de prijs van €47.117,40, een kleine daling van 1% in de afgelopen 24 uur.

The post Robert Kiyosaki waarschuwt voor de gevaren van CBDC’s en groeiende oorlogsdreiging appeared first on BLOX | Nieuws.