De juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) escaleert verder, nu de focus ligt op beschuldigingen van oneerlijke behandeling van bepaalde institutionele beleggers bij de verkoop van XRP via het On-Demand Liquidity-platform. Terwijl Ripple zich verdedigt en momentum wint na een relevante gerechtelijke beslissing in een vergelijkbare zaak, blijft de uitkomst van deze zaak van invloed op de toekomst van de cryptowereld.

Beschuldigingen van oneerlijke behandeling

De SEC beschuldigt Ripple ervan bepaalde institutionele investeerders voortrekking te hebben gegeven bij XRP-transacties, wat zou hebben kunnen leiden tot schade voor andere investeerders. De zaak begon in december 2020, toen Ripple werd beschuldigd van het uitvoeren van een niet-geregistreerd effecten-aanbod.

Verdediging en gerechtelijke beslissingen

De verdediging van Ripple heeft een boost gekregen na een gerechtelijke beslissing in een vergelijkbare zaak, waarin werd gesteld dat de SEC geen verkopers kan dwingen om winsten terug te geven als de koper geen financieel verlies heeft geleden. Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, ziet deze beslissing als een positief teken en suggereert dat het Ripple ten goede kan komen in hun lopende juridische strijd.

Betwisting van schade

Juridische analisten betwisten de claims van de SEC, waarbij wordt benadrukt dat het niet gaat om verliezen die zijn geleden door niet-institutionele investeerders, maar om de vraag of het niet openbaar maken van kortingen andere institutionele beleggers heeft belemmerd om betere voorwaarden te krijgen. Deze benadering daagt de definitie van schade door de SEC uit en richt zich op gemiste kansen in plaats van direct financieel verlies.

Toekomstige implicaties

De uitkomst van deze zaak kan van invloed zijn op de regelgeving rond digitale activa en benadrukken de noodzaak van duidelijkere cryptocurrency-regels. Het conflict tussen opkomende technologieën en traditionele regelgevingskaders onderstreept het belang van deze zaak als een mogelijke mijlpaal voor de toekomst van de crypto-industrie.

The post Ripple’s juridische strijd neemt toe na oneerlijke behandeling van institutionele beleggers appeared first on BLOX | Nieuws.