Meerdere bedrijven uit de crypto-industrie hebben ruim gedoneerd aan verschillende hulporganisaties in Turkije en Syrië. De afgelopen dagen hebben Ripple, Tezos en Ethereum gedeeld dat ook zij een bijdrage leveren.

Ripple geeft miljoenen aan XRP

Fintech-bedrijf Ripple heeft maar liefst 1 miljoen dollar toegezegd in zijn eigen crypto XRP. Het geld gaat naar verschillende organisaties die hulp bieden aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Dit maakte het Amerikaanse bedrijf vandaag bekend op Twitter. In eerste instantie zullen ze 250.000 dollar aan XRP direct doneren via het Crypto for Charity-hulpfonds. Dit is een ngo die namens de crypto-industrie donaties verdeeld.

Naast die directe donatie zal Ripple alle cryptodonaties aan het fonds 2:1 zou matchen met een limiet van 750.000 dollar.

Turkije en Syrië werden op 6 februari getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter en het dodental is nu gestegen tot boven de 33.000.

Geld gaat naar verschillende hulporganisaties

Ripple verduidelijkte dat via het Crypto-for-Charity fonds vier niet-gouvernementele organisaties ondersteunt, waaronder CARE, Mercy Corps en het International Rescue Committee.

Hierdoor krijgen getroffen gemeenschappen in Syrië en Turkije toegang tot meer contant geld, basisartikelen zoals huishoudelijke kits, pakketten voor vrouwen en meisjes, hygiëneproducten en meer te verstrekken.

Daarnaast wordt er ook geld verzonden naar organisaties zoals World Central Kitchen om veldkeukens op te zetten en samen te werken met lokale chef-koks en restaurants, en foodtrucks om overlevenden en eerstehulpverleners te voeden.

Tezos doneert via kunst en XTZ

Ripple is niet het enige bedrijf of individu dat cryptosteun toezegt aan de zaak. De Tezos Foundation faciliteert ook cryptodonaties om hulp te bieden. In een poging om noodhulp te ondersteunen, heeft de Tezos-community donatiemogelijkheden opgezet voor erkende, onafhankelijke hulporganisaties.

Op de website staat:

‘AHBAP wordt de belangrijkste ontvanger van de donaties, dit is een vertrouwde ngo die onderdak, voedsel en medische voorraden biedt aan mensen in nood.’

‘We zijn momenteel op zoek naar andere ngo’s die kunnen worden toegevoegd aan het noodfonds, vooral degenen die Syrische slachtoffers kunnen helpen, zoals degenen die hulp bieden aan Syrische vluchtelingen. Hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan.’

Donaties kunnen gedaan worden naar een multi-sig wallet. De community beslist dan over waar deze donaties aan besteed worden en zet de crypto om in fiatgeld. Naast XTZ worden kunstenaars en verzamelaars aangemoedigd om bij te dragen via de verkoop van bijvoorbeeld NFT’s.

Vitalik Buterin van Ethereum

Ook Ethereum doet een duit in het zakje, althans de oprichter dan. Vitalik Buterin stond aan de wieg van de Ethereum Foundation en hij heeft flink wat Ethers gedoneerd aan verschillende NGO’s.

De afgelopen dagen heeft Vitalik ongeveer 150 Ether naar twee Turkse hulporganisaties voor aardbevingen gestuurd. Tegen de huidige Ethereum koers is dat 216 duizend euro.

Zijn laatste publieke donaties was van maandag 13 februari, naar Anka Relief. Dit is een crypto-hulpfonds en gemeenschap die zich inzet voor het ondersteunen van Turkse slachtoffers van de aardbeving.

Vitalik schonk ook 100 ETH aan Abhap, een non-profitorganisatie die zich inzet voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Abhap is een van de grotere ngo’s die zich bezighoudt met cryptodonaties, en volgens de website is er al voor meer dan 4,15 miljoen euro gedoneerd via crypto.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Ripple (XRP), Tezos en Ethereum geven miljoenen aan slachtoffers aardbeving appeared first on BLOX | Nieuws.