Ripple heeft een belangrijke mijlpaal gehaald. Het bedrijf heeft namelijk een ‘digital asset licentie’ gekregen in Singapore. Dit gaat ervoor zorgen dat Ripple gereguleerde diensten voor XRP mag aanbieden in het populaire cryptoland.

Ripple vergroot afzetmarkt

Het bedrijf heeft deze licentie gekregen van de Monetary Authority of Singapore (MAS), de centrale bank van het land. Deze nieuwe licentie draagt de naam MPI, wat staat voor Major Payments Institution, en het machtigt Ripple om cryptodiensten aan te bieden.

Het is positief nieuws wat de investeerders van Ripple waarschijnlijk ten goede komt. Door deze licentie kan het bedrijf zijn afzetmarkt in de snel groeiende regio vergroten, en daar is het bedrijf erg goed in.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, benadrukte al eerder een verdubbeling van het aantal personeelsleden in één jaar, en vertelde ook het bedrijf zijn aanwezigheid in Singapore wil vergroten.

Reactie van de CEO

“Onder leiding van MAS is Singapore uitgegroeid tot een van de toonaangevende hubs op het gebied van fintech en digitale activa, waarbij een balans is gevonden tussen innovatie, consumentenbescherming en verantwoorde groei,” aldus Garlinghouse. Hij is daarom ook erg blij met het resultaat.

“Ongelooflijk trots op ons team dat in slechts 4 (!) maanden – nadat we onze principiële goedkeuring van MAS hebben ontvangen – de volledige licentie van de grote betalingsinstelling voor digitale betalingstokendiensten in Singapore hebben veiliggesteld”, zo meldt de CEO op X (voormalig Twitter).

Singapore is al tijden een belangrijk land voor zowel de adoptie als innovatie op het gebied van crypto. In tegenstelling tot strenge landen met harde eisen en belastingen in deze brache, is het beleid in het Aziatische land zeer gunstig. Er zijn namelijk aantrekkelijkere belastingtarieven en zijn inwoners zijn niet zo terughoudend naar cryptodiensten als de rest van de wereld.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Ripple (XRP) krijgt belangrijke licentie van Singapore appeared first on BLOX | Nieuws.