Ripple CEO Brad Garlinghouse is optimistisch over de toekomst van de crypto-industrie na de uitspraak van deze week. Een Amerikaanse rechter oordeelde in het voordeel van Ripple in een zaak die in 2020 door de Securities and Exchange Commission (SEC) was aangespannen.

Gedeeltelijke overwinning Ripple

Rechter Analisa Torres van de Amerikaanse districtsrechtbank oordeelde op 13 juli dat XRP (de crypto van Ripple) geen effect is wanneer deze wordt verkocht op cryptobeurzen gericht aan particulieren. Torres oordeelde echter wel dat XRP als effect wordt beschouwd wanneer het wordt verkocht aan institutionele beleggers, omdat het voldoet aan de voorwaarden van de Howey-test.

Garlinghouse noemde het oordeel over de verkoop aan institutionele investeerders als ‘het kleinste onderdeel’ van de rechtszaak. Hij gelooft dat als de SEC in beroep zou gaan tegen het oordeel over de retailverkoop, dit alleen maar de beslissing van Torres verder zou versterken.

‘Juridisch gezien is XRP op dit moment geen effect. Totdat de SEC de mogelijkheid heeft om in beroep te gaan, wat jaren kan duren, zijn we erg optimistisch,’ zei Garlinghouse.

SEC gedroeg zich als bully

Garlinghouse benadrukte dat dit de eerste keer is dat de SEC een cryptozaak heeft verloren. Hij beschuldigde de SEC ervan een pestkop te zijn. Ook zegt hij dat de SEC bedrijven in de crypto-industrie aanvalt die niet in staat zijn om een goede verdediging op te bouwen (lees: geld).

Hij merkte ook op dat toen de zaak tegen Ripple werd aangespannen, veel crypto-beurzen in de VS afwachtend waren vanwege de onzekerheid. Dit leidde ertoe dat verschillende beurzen, zoals Coinbase en Kraken, XRP volledig van hun platformen verwijderden.

Dit komt doordat de SEC verwarring heeft gezaaid op de markt, aldus Garlinghouse. ‘Ze wisten dat er verwarring was, en ze hebben eigenlijk dingen gedaan die ze wisten dat de verwarring zouden vergroten,’ verklaarde hij.

SEC vindt macht belangrijker dan goed beleid

Garlinghouse legde uit dat deze verwarring eigenlijk vermomd was als macht voor de SEC en daardoor innovatie binnen de VS heeft tegengehouden.

‘De SEC heeft geprobeerd macht en politiek boven wat eigenlijk gewoon goed beleid is en het bieden van duidelijke regels te plaatsen,’ verklaarde hij.

Hij wees erop dat dit het moeilijk heeft gemaakt voor ondernemers en investeerders om deel te nemen aan de Amerikaanse cryptomarkt en de blockchain-industrie.

Garlinghouse hoopt dat de uitspraak van rechter Torres zal helpen om de verwarring en onzekerheid rond de crypto-industrie weg te nemen en innovatie te bevorderen.

The post Ripple (XRP) komende jaren veilig voor SEC appeared first on BLOX | Nieuws.