Ripple heeft onlangs groot nieuws aangekondigd: de lancering van een stablecoin die wordt gedekt door de Amerikaanse dollar (USD). Deze stap betekent de intrede van Ripple in de stablecoin-markt, die op dit moment een totale waarde van $154,7 miljard bedraagt.

De nieuwe stablecoin van Ripple

De nieuwe stablecoin, die volledig wordt gedekt door USD-deposits, korte-termijn Amerikaanse staatsobligaties en andere cash equivalents, is ontworpen met transparantie en betrouwbaarheid als belangrijkste kenmerken. Opmerkelijk is dat de stablecoin van Ripple beschikbaar zal zijn op zowel het XRP Ledger (XRPL) als de Ethereum (ETH) blockchains, met plannen om in de toekomst uit te breiden naar extra blockchains en gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen en apps.

Reactie van Ripple’s leiderschap

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, beschouwt de lancering van de stablecoin als een logische stap voor het bedrijf, waarbij de kloof tussen de traditionele financiële wereld en crypto wordt overbrugd. Monica Long, president van Ripple, benadrukt het strategische belang van het uitbrengen van de stablecoin op het XRP Ledger en Ethereum-netwerken, met tal van mogelijkheden voor institutionele en DeFi-gebruiksscenario’s over verschillende ecosystemen.

Potentie voor XRP prijsstijging

Met de verwachting dat de stablecoin-markt tegen 2028 de $2,8 biljoen zal overschrijden, positioneert de stap van Ripple XRP voor super bullish gebruiksscenario’s, inclusief de langverwachte $5 prijs. Deze zet plaatst Ripple tegenover stablecoin-reuzen zoals Tether (USDT) en Circle (USDC).

Regulatoire voordelen van Ripple

Ripple’s groeiende portfolio van licenties in belangrijke regio’s over de hele wereld, samen met hun streven naar regelgevende naleving, geeft het bedrijf een voorsprong op zijn concurrenten. Ondanks lopende juridische geschillen met de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) blijft Ripple vastberaden, met een breed scala aan regelgevende goedkeuringen en licenties.

Enthousiasme bij de XRP-army

Het nieuws van Ripple’s stablecoin-lancering werd positief ontvangen door de Ripple gemeenschap, met een directe stijging van XRP met 9% binnen enkele minuten na de aankondiging. Momenteel handelt XRP op €0,55 wat een stijging van ongeveer 1% betekend in de afgelopen 24 uur. 

The post Ripple (XRP) kan weer stijgen, dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.