Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze keer is Ripple (XRP) als de winnaar uit de bus gekomen, dus laten we meteen naar de koers kijken.

Het grote plaatje

We gaan kijken naar de wekelijkse grafiek van XRP. Dit kan ons meer zeggen over het koersverloop op de lange termijn. In onderstaande grafiek staat elke candle voor 7 dagen.

In een eerste oogopslag zien we twee belangrijke levels (weergegeven als blauwe zones). Deze zones zijn in het verleden erg belangrijk geweest bij het koersverloop. Ze hebben allebei de functie bekleed van zowel ondersteuning als weerstand.

Op dit moment zit de koers van XRP hiertussen, dus dit zijn de belangrijkste prijslevels om naar te kijken. De bovenste blauwe zone (rond 0,60 dollar) dient als weerstand, terwijl de onderste zone als ondersteuning dient (rond 0,33 cent). Daarnaast is er nog iets getekend op de grafiek: de gele boogjes.

Deze zijn niet zo secuur en ik mag inderdaad wat aan mijn teken-skills gaan doen. Maar deze gele boogjes hoeven niet zo pietje precies getekend te worden. Het gaat erom dat deze krabbeltjes een trend aangeven. De algehele koers van XRP ziet er namelijk supergoed uit. Deze zit in een opwaartse trend met hogere laagtepunten én hogere hoogtepunten (vandaar de gele boogjes). Over het algemeen betekent dit dat de koers verder omhoog wil bewegen.

Wat kunnen we hier uit opmaken?

De opwaartse beweging is zeer positief voor XRP. Het is te zien dat de koers een hoger laagtepunt maakt en de reactie van de prijs op de onderste blauwe zone ziet er goed uit. In het kort kunnen we zeggen dat het meest waarschijnlijke scenario is dat Ripple weer bij de bovenste blauwe zone in de buurt komt.

Maar toch is het goed om te kijken wat er gebeurt als de token toch niet zo sterk blijft. Het doemscenario is als volgt: mocht XRP naar beneden bewegen en de onderste zone niet als support gebruiken, dan zullen we in de toekomst misschien wel een koers van onder de 30 dollarcent zien. Dit is vooralsnog niet het geval, maar de koers moet zich wel sterk houden.

Door de reactie van de laatste twee groene candles lijkt XRP even niet terug te willen. Dit – in combinatie met de opwaartse trend – kan ervoor zorgen dat XRP binnenkort weer op een koers van 0,60 verhandeld wordt. Dit ligt meer dan 50% boven de huidige prijs.

The post Ripple (XRP) analyse: is er een 50% stijging mogelijk? appeared first on BLOX | Nieuws.