Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze keer is Ripple (XRP) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Grote opwaartse trend

We gaan kijken naar de maandelijkse grafiek van XRP. Deze kan ons meer zeggen over het koersverloop op de lange termijn. In onderstaande grafiek staat elke candle voor – je raadt het al – één maand. In een eerste oogopslag zien we twee belangrijke levels (weergegeven als blauwe zones). Deze zones zijn in het verleden erg belangrijk geweest bij het koersverloop. Ze hebben allebei de functie bekleed van zowel ondersteuning als weerstand.

Daarnaast zijn er gele boogjes getekend om de algehele trend van XRP aan te duiden. De munt heeft in 2021 namelijk een hoger hoogtepunt gemaakt, terwijl zich nu een hoger laagtepunt lijkt te vormen. Op de maandelijkse grafiek is dit groot nieuws, want dat betekent dat de algehele trend van XRP opwaarts is.

Desalniettemin zit de koers op dit moment gevangen tussen de twee blauwe zones. Hierin is de koers al een paar keer op en neer gegaan. Om beter te kunnen analyseren wat XRP op korte termijn gaat doen, hebben we een kleinere grafiek nodig. Daarom gaan we nu kijken naar de dagelijkse grafiek. Elke candle staat hier voor 24 uur.

Een nieuwe weerstand

Hier zien we dezelfde blauwe zones als in de bovenstaande grafiek. Alleen is hier beter te zien hoe zij voor support en weerstand hebben gezorgd. Maar daarnaast wordt er nog een ander belangrijk prijslevel duidelijk. Deze is in de onderstaande afbeelding te zien als oranje zone en dient op dit moment als weerstand. Deze was helaas te sterk om door te stijgen.

De vraag of XRP eerst naar de bovenste of onderste blauwe zone gaat, is het best te beantwoorden door middel van die oranje zone. Mocht Ripple hier doorheen breken, dan is het zeer waarschijnlijk dat de koers verder stijgt naar de bovenste zone (rond 0,55 dollar). Dit is het meest positieve scenario op de korte termijn.

Het negatieve scenario heeft te maken met de oranje lijn op 0,365 dollar. Dit is de koers van het vorige laagtepunt. Om niet verder te zakken, en zo bij de onderste blauwe zone aan te komen, moet XRP hier boven blijven. Als de prijs hieronder zakt, maakt XRP een nieuw laagtepunt en zullen we op de korte termijn een neerwaartse trend gaan zien die terugzakt naar ongeveer 0,33 dollar.

Het zal nog wel even duren voordat XRP deze beslissing neemt, maar de koers lijkt al onderweg te zijn naar een nieuw laagtepunt. Toch kan de cryptomarkt iedereen verrassen en is het positieve scenario zeker haalbaar. In beide gevallen zal waarschijnlijk Ripple niet snel buiten de blauwe zones treden.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Ripple (XRP) analyse: deze weerstand was te sterk appeared first on BLOX | Nieuws.