We hebben de afgelopen week meerdere analyses gewijd aan XRP, die zich eerst in een neerwaartse trend begaf. De koers wist hier echter uit te breken, en nu is de munt onderweg naar de weerstand op 0,56 dollar. Hoe ziet de rest van het koersverloop eruit? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoger laagtepunt

De grafiek van XRP is het beste te analyseren op de ‘grotere’ grafieken, waarbij elke candle veel informatie bevat. In deze analyse gaan we beginnen met de wekelijkse grafiek, aangezien deze veel informatie bevat. Daarna zoomen we ook even kort in op de 4-uurs grafiek.

In de bovenstaande grafiek staat elke candle voor 7 dagen. We zien hier ook twee grijze zones (0,30 en 0,56 dollar) die belangrijk zijn in het koersverloop. De ruimte tussen deze zones is inmiddels een bekende omgeving geworden voor XRP. De munt zit hier al sinds mei van 2022 in.

De koers heeft meerdere pogingen gedaan om hier aan de boven of de onderkant uit te breken maar zonder succes. De laatste poging was eind maart van dit jaar. Toen werd de prijs teruggedrukt vanuit de weerstand, en was het te verwachten dat de munt weer naar de onderste grijze zone zou bewegen van 0,30 cent.

De koers is inmiddels twee keer aan de bovenkant geweest en twee keer aan de onderkant. De koersgeschiedenis wist ons te vertellen dat XRP elke keer naar de andere zone bewoog, nadat het aankwam bij een ondersteuning of weerstand. Deze keer lijkt het echter anders te gaan: de munt lijkt een hoger laagtepunt te maken.

0,53 dollar bijna aangeraakt

Zoals je kan zien op de wekelijkse grafiek, is de koers alweer onderweg naar de bovenste weerstand. De munt raakte vanochtend zelfs bijna de 0,53 dollar aan. XRP is inmiddels al bijna teruggezakt naar 0,50 dollar, maar het is nog steeds logisch als de koers minstens naar de bovenste grijze zone gaat.

Deze stijging kwam nadat XRP uit een neerwaarts kanaal brak, die we in deze analyse behandelde. XRP beleeft mooie dagen sindsdien en deze lijken nog niet voorbij te zijn. Het is belangrijk om op te letten dat de munt vanuit hier geen nieuw laagtepunt maakt. Let wel op: dit is een gigantisch speelveld aangezien het vorige punt rond de 0,41 dollar ligt (bijna 20% onder de huidige koers).

Mocht Ripple naar verwachting gewoon bij de weerstand aankomen, let in dat geval ook op. Er zijn hier waarschijnlijk ontzettend veel verkopers die Ripple voor een koers van 0,56 dollar willen verkopen. De enige manier om door deze zone te breken, is als al deze verkooporders worden gevuld, en dat is geen makkelijke klus.

The post Ripple (XRP) analyse: bijna 0,53 dollar aangeraakt appeared first on BLOX | Nieuws.