In een opvallende ontwikkeling in de langlopende juridische strijd tussen de United States Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple, heeft rechter Sarah Netburn onlangs Ripple een belangrijk verzoek ingewilligd. Dit nieuwe hoofdstuk in de zaak heeft betrekking op het vaststellen van de schadevergoeding die Ripple moet betalen voor institutionele verkopen van XRP die volgens rechter Analisa Torres als effecten zijn aangemerkt.

SEC’s aandringen op financiële rapporten

Eerder had de SEC op 11 januari een verzoek ingediend om Ripple te dwingen financiële rapporten voor 2022 en 2023 te produceren, samen met contracten voor institutionele verkopen na de klacht. Ripple reageerde op dit verzoek en diende zelfs een aanvullend verzoek in nadat de SEC had gereageerd op Ripple’s antwoord.

Ripple’s juridische team kaart belangrijke fout aan

Ripple beweert dat de SEC te laat en irrelevant heeft gehandeld met betrekking tot hun verzoek. Ze stellen dat het onnodig is om deze post-complaint contracten te overleggen, vooral omdat ze dit in een eerdere zaak, Zakinov v. Ripple, ook niet hoefden te doen. Ripple benadrukt dat dit een poging is om een “aanzienlijke verkeerde voorstelling van feiten” recht te zetten die de SEC heeft gemaakt.

Deze recente ontwikkelingen in de zaak hebben tot discussie geleid, waarbij juridisch expert Bill Morgan beweert dat de SEC de rechtbank misleidt, wat volgens hem “te vaak gebeurt”.

XRP’s huidige stand van zaken

Op het moment van schrijven wordt XRP verhandeld tegen $0,514, met een stijging van 0,42% op de dag. Hiermee probeert de cryptocurrency het verlies van 5,87% van de afgelopen week en de daling van 17,7% op de maandelijkse grafiek te compenseren.

Deze recente ontwikkelingen in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC zullen ongetwijfeld de aandacht blijven trekken, aangezien de uitkomst ervan de toekomst van Ripple en de bredere crypto-industrie kan beïnvloeden. We blijven de zaak nauwlettend volgen en zullen u op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.

The post Ripple wint belangrijk punt in lopende rechtszaak tegen SEC appeared first on BLOX | Nieuws.