De rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC, die al zo´n 2,5 jaar loopt, komt binnenkort wellicht tot een einde. Er gaan namelijk geruchten dat de twee partijen volgende week tot een schikking willen komen in een geheime bijeenkomst. Deze bijeenkomst zou plaatsvinden op 8 mei.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begon deze rechtszaak in december 2020. De SEC was van mening dat Ripple Labs met de verkoop van XRP een ongeregistreerd effect op de markt bracht.

De uitkomst van dit juridisch geschil is van groot belang voor de crypto-industrie. Want een winst van de SEC zou betekenen dat deze de “primaire regulator” wordt. De SEC heeft dan een stuk meer invloed op de wet- en regelgeving in de crypto-sector, die het al jaren probeert in te perken.

Zijn de geruchten waar?

Er wordt nog steeds druk gespeculeerd over de mogelijkheid van een schikking tussen Ripple Labs en de SEC. Maar volgens John Deaton, een advocaat die de belangen van meer dan 75.000 XRP-houders behartigt, kunnen de geruchten niet waar zijn.

John Deaton legt uit dat er aan bepaalde voorwaarden moeten worden voldaan voor een schikking en dat een gunstig vonnis voor Ripple en niet voor de SEC een belangrijke voorwaarde is. Dit zou de SEC kunnen aanmoedigen om tot een schikking te komen om haar imago te beschermen.

Het is echter mogelijk dat de SEC in hoger beroep gaat als de eerste uitspraak niet in haar voordeel is. Volgens Deaton zullen de voorwaarden van een schikking afhankelijk zijn van de specifieke situatie en omstandigheden in de zaak.

Een schikking zou er volgens Deaton later wellicht kunnen komen, maar hij ontkracht de geruchten over een geheime meeting voor een schikking op 8 mei.

Of de geruchten waar zijn is niet met zekerheid te zeggen, maar er zijn ook veel tegengeluiden.

Langdurige juridische strijd tussen Ripple en de SEC

De juridische strijd tussen Ripple en de SEC lijkt eindeloos te duren. Sinds december 2020 wordt Ripple voor de rechter gedaagd en investeerders zitten nog steeds in onzekerheid. Hoewel het geen fraaie situatie is, is het wel de harde realiteit.

Ripple blijft echter volhouden dat de tokens die het verkocht geen effecten zijn volgens de Amerikaanse effectenwetgeving. Een effect is in principe een financieel instrument waarbij winstverwachtingen aan de orde zijn, zoals bijvoorbeeld bij aandelen het geval is.

The post Ripple vs SEC: wordt de zaak gesetteld met een geheime bijeenkomst? appeared first on BLOX | Nieuws.