Komt er vandaag een einde aan de langslepende Ripple rechtszaak? Het heeft er in ieder geval de schijn van, nu er steeds meer indicaties komen dat vandaag de schikking tussen Ripple en de SEC bekend zal worden gemaakt. Dit kan de koers van XRP en veel kleine cryptomunten een boost geven. Mede daarom duiken we vandaag voor (misschien wel) de laatste keer in de zaak Ripple vs SEC. Wat gaat Ripple doen wanneer de juridische sores echt voorbij zijn?

December 2020

Terug naar December 2020: terwijl Bitcoin in de lift zit trekt een schok door de wereld van XRP-investeerders. Tokenmaker Ripple Labs wordt aangeklaagd door de Amerikaanse beurswaakhond, omdat de XRP geen valuta zou zijn maar een ongeregistreerd effect- en handel in ongeregistreerde beurseffecten is uiteraard verboden.

Veel grote exchanges verwijderen de XRP-notering van hun beursvloer, en investeerders droppen de token massaal. Van $ 0,55 op 14 december daalt de token naar $ 0,22 op 28 december. Anderhalf jaar laten, in juli 2023, volgt het nieuws waar veel HODL’ers al langer op hoopten: rechter Analisa Torres spreekt Ripple Labs voor een groot gedeelte vrij. Haar uitspraak zorgt ervoor dat de token weer wordt opgenomen door de community, en ondanks de bear market van dat moment stijgt de token van $ 0,46 naar $ 0,74.

De XRP koers wijkt sterk af van de cryptomarkt als geheel. Bron: Tradingview

De uitspraak van rechter Torres was uitstekend nieuws voor Ripple Labs, maar op één onderdeel was de tokenuitgever volgens de magistraat wel de fout ingegaan. De verkoop aan institutionele investeerders (nog voor de listing) was niet volgens de regels verlopen. Ripple en de SEC moesten samen gaan onderhandelen om tot een schikking te komen.

Zware onderhandelingen

In de zaak Ripple vs SEC ging het er vaak niet gezellig aan toe. Zo ging Ripple CEO Brad Garlinghouse regelmatig tekeer over het gedrag van Gary Gensler, en werd de chef van de SEC regelmatig een ‘pestkop’ genoemd. Dit is mogelijk een deel van de onderhandelingsstrategie geweest, in een poging om de publieke opinie mee te krijgen. Dit lijkt, afgaande op X, gelukt te zijn. Veel mensen van binnen en buiten de DeFi sector hopen op een lage straf voor Ripple.

Het lijkt erop dat de zware onderhandeling zijn afgerond. In een recent bericht op X laat bijvoorbeeld JackTheRippler weten dat er een aantal indicaties zijn dat de Ripple rechtszaak vandaag definitief ten einde komt.

Wat gaat Ripple doen?

Recente bewegingen, zoals de vrijgave van 500 miljoen aan XRP uit een escrow (geblokkeerde rekening) en de recente introductie van stablecoins op de XRP chain lijken een indicatie te zijn dat het vertrouwen van Ripple Labs in de eigen token weer helemaal terug is – en dat de schade door de schikking mee lijkt te gaan vallen.

Het einde van de Ripple rechtszaak zal sowieso bullish zijn voor de XRP, simpelweg omdat een loden juridische last weg zal vallen. Het is daarom goed mogelijk dat de waarde van de token zal stijgen zodra Ripple vs SEC tot het verleden behoort. Mocht de strafschikking ook nog relatief meevallen – en daar heeft het momenteel de schijn van – dan kan de token extra hard stijgen.

Bovendien zet de uitkomst van de Ripple rechtszaak een precedent voor eventuele strafzaken tegen andere tokenfabrikanten – het is niet waarschijnlijk dat de SEC nog eens haar vingers wil branden aan een dergelijke zaak. Mede daarom zouden naast XRP ook veel andere tokens in waarde kunnen stijgen, vooral ook tokens die op de chain van XRP verschijnen. In dat kader tippen we twee tokens die de potentie hebben voor enorme winstfactoren te zorgen. Maak kennis met Dogeverse en 99Bitcoins.

Dogeverse – multi chain meme coin

Dogeverse is een interessant nieuw meme coin project dat de potentie heeft om enorm in waarde te stijgen en een groot aantal cryptoliefhebbers bijeen te brengen. Deze meme token, gebaseerd op de nog altijd bijzonder populaire Dogecoin en Shiba Inu familie, zal op een groot aantal verschillende chains verschijnen.

De token is in eerste instantie een ERC20 (Ethereum) token, maar zal via bridges, portals en wormholes snel na de release overgebracht worden op alle andere populaire en belangrijke netwerken. Zo zal Dogeverse ook op XRP en Solanana verschijnen. Het aantrekkelijke: dankzij deze portals kun je dezelfde token op een ander netwerk onder betere voorwaarden traden. Zo kun je altijd profiteren van de laagste gas fees, de beste staking opbrengsten of de hoogste transactiesnelheid.

Bovendien zal de token dankzij de multi-chain aanpak onder de aandacht komen van praktisch alle investeerders. Het is niet verwonderlijk dat deze token in haar presale al meer dan $ 5 miljoen heeft weten op te halen. Ook instappen? 1 $DOGEVERSE kost in de huidige fase $ 0,000296. Deze prijs zal binnenkort echter omhoog gaan – het is dus belangrijk om snel toe te slaan.

 

99Bitcoins – geld verdienen en kennis bijspijkeren

Veel investeerders kennen 99Bitcoins als een kennishub waar veel informatie over tokens en trading gevonden kan worden. Mede dankzij 99Bitcoins konden professionele traders van nu hun eerste stappen in de DeFi sector zetten. Met een eigen tokenproject wil men nu de volgende logische stap in de ontwikkeling van het populaire crypto-platform zetten.

De journalisten, analisten en liefhebbers achter het platform hebben de koppen bij elkaar gestoken en een token met een enorm scala aan verdienmogelijkheden samengesteld. Zo kun je extra tokens verdienen door $99BTC te staken, maar kun je er ook voor kiezen om speciale crypto-lessen te volgen op het platform. De beloning voor het volgen van de lessen? Extra kennis, uiteraard – en gratis nieuwe tokens. Verwacht wordt dat dit learn-to-earn model een van de pijlers onder het succes van de token zal worden.

99Bitcoins 1

99Bitcoins heeft bovendien een airdrop bedacht, waarin 99 gelukkigen samen 99.999 $99BTC tokens mogen verdelen – meedoen aan deze loterij kan door verschillende opdrachten op de website van het project uit te voeren.

Net als de Dogeverse presale bestaat ook de $99Bitcoins presale uit verschillende fases – snel investeren kan handig zijn, want de prijs loopt geleidelijk op. In zeer korte tijd werd al bijna een half miljoen door het projectteam opgehaald.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ripple vs SEC: Einde Ripple rechtszaak in zicht – wat gaat XRP doen na conferentie vandaag? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.