In het recent afgeronde juridische gevecht tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de status van XRP, blijkt er nog steeds onduidelijkheid te heersen. De uitspraak van rechter Analisa Torres heeft zowel voor- als tegenstanders van XRP in beroering gebracht. Dit artikel duikt dieper in de materie om een helder beeld te schetsen van wat deze uitspraak betekent voor XRP.

Juridische inzichten: XRP’s status ontrafeld

Een recente discussie op een sociaal platform bracht de uitspraak van rechter Torres weer onder de aandacht. Gebruiker ScamDaddy bracht een interessante kanttekening naar voren over de onduidelijke status van XRP. Hij citeerde uit de rechtbankdocumenten waarin rechter Torres de verkoop van XRP aan institutionele beleggers als niet-geregistreerde effecten beschouwde. Dit leidde tot een levendige discussie onder experts.

Bill Morgan, een gerespecteerde juridische expert, nam deel aan deze discussie met een verhelderende visie. Hij benadrukte dat rechter Torres in haar uitspraak niet specifiek XRP als een niet-commodity bestempelde. Morgan legde uit dat de rechter zich concentreerde op de aard van de transacties met institutionele kopers en niet op de aard van XRP zelf. Volgens hem is het belangrijk om te begrijpen dat de rechter XRP los zag van de transactie of het verkoopschema. Hij benadrukte dat XRP op zichzelf geen effect is, maar een zelfstandig goed, wat zowel tastbaar als ontastbaar kan zijn.

The post Ripple vs. SEC: advocaat verwerpt beweringen dat XRP geen commodity is appeared first on BLOX | Nieuws.