Ripple heeft een aanvraag ingediend om geregistreerd te worden als een crypto-activabedrijf bij de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk.

Het cryptobedrijf lijkt optimaal van het momentum gebruik te maken, aangezien ze vorige week een rechtszaak gedeeltelijk had gewonnen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De beslissing, gezien als een overwinning door Ripple en de bredere cryptogemeenschap, beschouwde de XRP-token als een effect wanneer verkocht aan institutionele beleggers, maar niet aan particuliere beleggers.

Ripple en regelgeving

Ripple’s aanvraag om een crypto-licentie in het Verenigd Koninkrijk is een van de vele stappen die het bedrijf onderneemt om zich te conformeren aan de regelgeving. In 2020 sloot Ripple een schikking met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor het niet registreren van effecten. Het bedrijf heeft ook een aantal stappen ondernomen om zijn transparantie te verbeteren, waaronder het vrijgeven van zijn code en het oprichten van een fonds om onderzoek naar crypto-activa te financieren.

Ripple’s stappen om zich te conformeren aan de regelgeving komen op een moment dat de crypto-industrie wordt geconfronteerd met toenemende regelgevingsdruk. In de Verenigde Staten heeft de SEC een aantal rechtszaken aangespannen tegen crypto-bedrijven. De SEC heeft ook een aantal beleidsbrieven uitgegeven die de regelgeving van crypto-activa nader definiëren.

Richting Verenigd Koninkrijk en Ierland

De toenemende regelgevingsdruk heeft een aantal crypto-bedrijven ertoe aangezet om zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk. Het VK heeft een meer toegeeflijk regelgevingsklimaat voor crypto-activa dan de Verenigde Staten. In 2019 heeft de FCA een aantal crypto-bedrijven geregistreerd als financiële dienstverleners.

Ripple’s aanvraag om een crypto-licentie in het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke stap voor het bedrijf. Het is een teken dat Ripple serieus is om zich te conformeren aan de regelgeving en om een ​​langetermijn aanwezigheid in de crypto-industrie op te bouwen.

Sendi Young, de Europese algemeen directeur van Ripple, vertelde DL News dat het bedrijf “zeer recent” een aanvraag had ingediend voor registratie van crypto-activafirma’s bij de Britse FCA, samen met een vergunning voor een betalingsinstelling in Ierland.

The post Ripple vraagt crypto-licentie aan in Verenigd Koninkrijk en Ierland appeared first on BLOX | Nieuws.