Ripple Labs heeft zich vrijdag verzet tegen het verzoek van de Securities and Exchange Commission (SEC) om beroep aan te tekenen in een lopend geschil.

SEC niet eens met historische uitspraak Ripple

De SEC wenst in beroep te gaan tegen een deel van de belangrijke beslissing uit juli. Deze beslissing betrof de vraag of een deel van de verkopen van XRP door Ripple in strijd was met de effectenwetten.

‘De buitengewone omstandigheden die vereist zijn voor een kort geding zijn hier niet aanwezig,’ zeggen advocaten die Ripple vertegenwoordigen.

‘Ten eerste bevat het kort gedingvonnis van de rechtbank geen controverse die geschikt is voor een kort geding,’ vervolgden ze. ‘Ten tweede is de vermeende substantiële reden voor onenigheid enkel de ontevredenheid van de SEC over de toepassing van de Howey-test door de rechtbank op de meeste transacties van de verweerders in XRP.’

Het verzoek van de SEC voor beroep

Vorige maand diende de SEC een verzoek in bij een Amerikaanse rechtbank, met het verzoek om een verklaring voor kort geding. De advocaten van de SEC betoogden dat de manier waarop de rechtbank de zaak van Ripple behandelt een “aanzienlijke impact” zou kunnen hebben op andere hangende rechtszaken. De SEC doelt hiermee op hun eigen aanklachten tegen cryptobeurzen Binance en Coinbase.

De SEC betoogde dat beroep gerechtvaardigd was omdat het draait om juridische vraagstukken waarover substantiële meningsverschillen bestaan, en een uitspraak in hoger beroep over deze kwesties kan de uiteindelijke afsluiting van dit proces aanzienlijk bespoedigen.

XRP verkoop valt niet onder effectenwet

Rechter Analisa Torres oordeelde in juli dat een deel van de verkopen van XRP door Ripple niet in strijd was met de effectenwetgeving vanwege het bestaan van een blind biedproces voor deze transacties. Ze oordeelde eveneens dat andere directe verkopen van het token aan institutionele beleggers als effecten werden beschouwd, wat leidde tot een gedeeltelijke overwinning voor de SEC.

De SEC beoogt in beroep te gaan tegen het deel van de beslissing dat betrekking heeft op de programmatische verkopen en andere distributies, waaronder aanbiedingen en verkopen van XRP in ruil voor goederen en diensten.

Ripple heeft gezegd dat als de SEC in beroep mag gaan, zij zullen proberen in hoger beroep te gaan, tegen het verzoek van de rechtbank.

‘Ook dit incidentele beroep zal een herziening van het volledige dossier vereisen, en niet alleen van de onderdelen die de SEC wil benadrukken,’ aldus de advocaten van Ripple.

The post Ripple verzet zich tegen poging SEC om in beroep te gaan appeared first on BLOX | Nieuws.