In een recente ontwikkeling in de langdurige juridische strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), hebben beide partijen een stap voorwaarts gezet. Ze hebben gezamenlijk een voorstel ingediend bij rechter Analisa Torres van het Southern District van New York voor een schema in de ontdekkingsfase van hun proces. Dit markeert een nieuwe fase in deze veelbesproken zaak, die de aandacht van de crypto-wereld heeft getrokken.

Juridische ontwikkelingen

Ripple en de SEC hebben samen een tijdslijn opgesteld voor de ontdekkingsfase, waarbij ze zich richten op incidenten die plaatsvonden vóór de initiële beschuldigingen van de SEC tegen Ripple. Tijdens deze fase zullen de advocaten van Ripple de gelegenheid krijgen om bewijs te verzamelen ter ondersteuning van hun verdediging. Omgekeerd zal de SEC in staat zijn om belangrijke getuigen van Ripple, waaronder advocaat Anthony Bracco, te ondervragen en documenten te presenteren ter ondersteuning van hun claims.

Procedurele aspecten

Volgens het voorgestelde schema krijgt de SEC een periode van 90 dagen vanaf de datum van de procesorder om hun ontdekkingen te doen. Ripple mag een herziene versie indienen van een rapport van Bracco, waarna de SEC de mogelijkheid heeft om deze getuige binnen de eerste negentig dagen te ondervragen. Beide partijen hebben ook het recht om weerleggende rapporten te produceren tegen de ontdekkingen van de tegenpartij. Interessant is dat de rechtbank geen verzoeken om ontdekking bij derden toestaat zonder uitdrukkelijke goedkeuring.

Toekomst van crypto-regulering

Tijdens de DC Fintech Week benadrukte Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, het standvastige voornemen van het platform om de strijd tegen de SEC tot aan het Hooggerechtshof voort te zetten. Hij sprak ook zijn steun uit voor meer omvattende crypto-regulatiewetten in de VS, met het argument dat dit noodzakelijk is om de leidende positie van het land in de crypto-industrie te behouden.

Dit juridische conflict tussen Ripple en de SEC blijft een sleutelpunt van interesse in de crypto-wereld, aangezien de uitkomst ervan aanzienlijke implicaties kan hebben voor de toekomst van digitale valuta’s en hun regulering.

The post Ripple versus SEC: spanning stijgt in juridische strijd appeared first on BLOX | Nieuws.