Het populaire Ripple deelt dat het “in principe” toestemming heeft om betalingen met digitale assets en tokenproducten in Singapore aan te bieden. Volgens het bedrijf heeft deze toestemming van de autoriteiten in Singapore de potentie om hun On-Demand Liquidity (ODL) product verder op te schalen.

ODL is de technologie die klanten van Ripple helpt om XRP over de hele wereld te versturen zonder op financiële tussenpersonen te leunen.

Bullish voor Ripple

In principe is dit bullish nieuws voor Ripple, omdat ze hiermee hun marktaandeel kunnen uitbreiden. Dat positieve effect zien we echter nog niet geheel terug in de koersen. XRP staat op het moment van schrijven wel op een plus van 2,61 procent over de afgelopen 24 uur, maar daarmee doet het onder voor de stijging van bijvoorbeeld Bitcoin.

Bitcoin steeg in de afgelopen 24 uur met 4,50 procent en over de laatste zeven dagen zelfs met 21,13 procent. XRP scoorde over de afgelopen week gemeten een plus van 8,03 procent.

Fundamenteel gezien is dit goed nieuws voor het project, maar de koers lijkt nog een beetje achter te blijven. Aan de andere kant kunnen we ook niet van ieder stukje goed nieuws verwachten dat er koersexplosies volgen. We mogen ook al meer dan tevreden zijn met de prestaties die de markt de afgelopen dagen op de mat legt.

Garlinghouse prijst Singapore

Ripple CEO Brad Garlinghouse is in zijn nopjes met de wijze waarop de autoriteiten van Singapore zijn bedrijf behandelen. Volgens Garlinghouse is de manier van werken van Singapore “pragmatisch met een focus op innovatie” als het om crypto-gerelateerde producten gaat.

Verder ziet hij Singapore als een “prominente toegangspoort” voor de volledige operatie voor Ripple in Azië. Ergens is dit ook een steek naar de Verenigde Staten, waar de industrie juist zwaar onder druk staat en Ripple al sinds december 2020 een rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft lopen.

Stuart Alderoty, het hoofd van juridische zaken van Ripple, zegt ook dat het “vroege leiderschap” van Singapore een voorbeeld kan zijn voor andere wetgevers om een duidelijk framework voor digitale assets te ontwikkelen.

Ook deze uitspraken lijken een kleine knipoog naar de acties van de Amerikaanse autoriteiten te vormen. Een steeds groter deel van de industrie lijkt als gevolg van de agressieve houding van de Amerikanen op zoek te zijn naar alternatieven.

The post Ripple start diensten in Singapore, verhuist de crypto industrie straks naar Azië? appeared first on BLOX | Nieuws.