Een nieuwe wending in het juridische gevecht tussen blockchain-bedrijf Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de spanningen verhoogd. De rechter heeft een tijdschema vastgesteld voor de langverwachte beslissing over het beroep dat de SEC wil indienen. Dit komt kort nadat Ripple krachtig weerstand bood tegen de voorspelde stap van de SEC. De toekomst van de populaire XRP-token hangt aan een zijden draadje terwijl beide partijen zich voorbereiden op een beslissend juridisch duel.

Deadline voor verzoek tot beroep

Rechter Analisa Torres heeft de weg vrijgemaakt voor de Amerikaanse SEC om een vroeg beroep in te dienen in de lopende juridische strijd met Ripple. Volgens de gerechtelijke documenten gedeeld door advocaat James K. Filan op 17 augustus, heeft de rechter ingestemd met het verzoek van de SEC om een verzoek in te dienen voor het indienen van een interlocutoir beroep. De SEC heeft tot 18 augustus de tijd om dit verzoek in te dienen.

Afwachting van beslissing

Hoewel dit niet betekent dat de rechter al een vroeg beroep heeft goedgekeurd, is het wel een belangrijke stap in die richting. In wezen heeft de rechter de SEC toestemming gegeven om een verzoek in te dienen om een beroep in te dienen. Eleanor Terret van FOX Business legde dit uit als “het verlenen van toestemming aan de SEC om een verzoek in te dienen om een verzoek in te dienen om een interlocutoir beroep in te dienen”. Deskundigen, zoals Bill Morgan en John E. Deaton, hebben aangegeven dat het nog 3-6 maanden kan duren voordat de rechter een definitieve beslissing neemt over het beroep van de SEC.

Stevige verdediging van Ripple

Ripple’s juridische team heeft fel verzet geboden tegen het verwachte beroep van de SEC, zo valt onder meer te lezen op Finbold. Ze hebben meerdere redenen genoemd voor hun standpunt, waaronder het onjuiste gebruik van de Howey-test en het ontbreken van een duidelijke juridische vraag. Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, verklaarde dat ze niet bang zijn voor een beroep en geloven dat ze zouden zegevieren, maar dat ze liever de normale gerechtelijke weg bewandelen.

Tegenslagen voor XRP-Token

Terwijl de juridische strijd voortduurt, heeft de XRP-token, die centraal staat in het veelbesproken conflict, te kampen met aanzienlijke tegenvallers. Op het moment van schrijven wordt de token verhandeld tegen $0.507, wat neerkomt op een daling van 14.15% op de dag zelf, een afname van 19.79% gedurende de week en een verlies van 35.74% op de maandgrafiek. Deze cijfers weerspiegelen de algehele bearish trend in de cryptocurrency-markt.

Conclusie

Terwijl Ripple en de SEC zich voorbereiden op een potentieel doorslaggevend beroep, blijft de onzekerheid hangen boven de toekomst van de XRP-token. Het vastgestelde tijdschema voor het beroep legt de lat hoog voor beide partijen terwijl de rechter uiteindelijk de koers van deze juridische strijd bepaalt. Ondertussen blijft de waarde van de XRP-token onder druk staan in lijn met de bredere schommelingen in de cryptomarkt.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Ripple slaat terug naar SEC, onzekerheid rond XRP-token appeared first on BLOX | Nieuws.