In een recente rechtszaak tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Ripple een belangrijke, gedeeltelijke overwinning behaald. Deze uitspraak heeft de crypto-industrie doen opschudden en kan verstrekkende gevolgen hebben voor het bredere crypto-ecosysteem.

Ripple’s overwinning: een nieuw hoofdstuk in crypto-regulatie

De rechtbank heeft alleen de vroegere directe XRP-verkopen aan institutionele klanten als effecten bestempeld. Stuart Alderoty, Ripple’s Chief Legal Officer, benadrukte het belang van deze bevindingen. Volgens hem betekent dit dat alleen de eerdere directe XRP-verkopen aan institutionele klanten als een investeringscontract worden gezien.

Wat betekent dit voor Ripple?

Juridische experts waarschuwen echter voor te vroeg juichen. Matt Corva, een advocaat bij Ethereum’s ConsenSys, merkte op dat ondanks de uitspraak, de strijd nog lang niet voorbij is. Hij gelooft dat de SEC zal pleiten voor nieuwe wetten, een sentiment dat wordt gedeeld door velen in de industrie die vinden dat het regelgevend kader rondom cryptocurrencies herzien moet worden.

De noodzaak van nieuwe wetgeving

Bill Hughes, een andere advocaat bij Ethereum’s ConsenSys, benadrukte de noodzaak van wetgevende actie. Volgens hem is het argument dat het Congres niets hoeft te doen, nu van de baan. Hughes is van mening dat de uitspraak de aandacht zal verschuiven naar de noodzaak van bijgewerkte regelgeving in de crypto-ruimte.

Ripple’s reactie op de uitspraak

De uitspraak heeft niet alleen een beleidsdebat aangewakkerd, maar ook vragen opgeroepen over of Ripple volledig tevreden is met het oordeel. Rechter Torres oordeelde dat Ripple een eerlijke kennisgeving had gekregen. Alderoty gaf aan dat er verdere rechtszaken zullen volgen, specifiek over deze institutionele XRP-verkopen.

De gevolgen voorbij Ripple

Terwijl de stof neerdaalt, zijn de gevolgen van deze uitspraak verder reikend dan alleen Ripple en XRP. Bryan Jacoutot, partner bij Election Law Group, waarschuwt dat de Ethereum Foundation en andere projecten mogelijk nog niet veilig zijn. Hij legt uit dat zelfs als de uitspraak van Torres wordt bevestigd, dit niet de weg vrijmaakt voor de Ethereum Foundation.

Ripple’s invloed op de crypto-markt

De gedeeltelijke overwinning van Ripple heeft de XRP-prijs naar het 38.2% Fibonacci retracement niveau op de 1-week grafiek gestuwd. Op het moment van schrijven handelde XRP op $0.79, een stijging van 68% sinds de uitspraak.

The post Ripple schudt cryptowereld op: wat betekent dit voor de toekomst? appeared first on BLOX | Nieuws.