Amerikaanse banken staan op het punt om Ripple’s XRP te omarmen voor internationale betalingen, wat een belangrijke verschuiving in de banksector markeert. Na een langdurige juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft Ripple CEO Brad Garlinghouse gehint op deze grote verandering, wat een nieuw tijdperk betekent voor XRP in de bankindustrie.

Ripple’s reis door juridische uitdagingen

XRP heeft een uitdagende periode doorgemaakt sinds de rechtszaak van de SEC in 2020, waarin het bedrijf en zijn leidinggevenden werden beschuldigd van het uitvoeren van een niet-geregistreerd aanbod van digitale effecten, met een opbrengst van meer dan $1,3 miljard. Deze juridische hindernis heeft een aanzienlijke invloed gehad op de visie van XRP op wereldwijde expansie en bredere adoptie van XRP. In 2023 classificeerde rechter Analisa Torres XRP echter als een niet-effect, wat het voorzag van een unieke juridische duidelijkheid onder digitale tokens. Deze uitspraak was een keerpunt voor XRP en opende mogelijk de weg voor zijn toekomstige inspanningen.

Ben Armstrong, een opmerkelijke figuur in de blockchainsector, heeft deze overwinning tegen de SEC benadrukt als een cruciale factor in XRP’s streven naar zijn visie. De beslissing van rechter Torres wordt gezien als een validatie van de langetermijnstrategie van Ripple en de naleving van regelgevende normen.

Ripple reageerde op zijn uitdagingen van RippleNet en On-Demand Liquidity (ODL). Deze innovaties hebben een fundamenteel gebrek aangepakt in de eerdere software van Ripple, die banken niet vereiste om XRP vast te houden voor transacties. Hoewel veel banken de software van Ripple gebruikten voor grensoverschrijdende betalingen, beperkte het gebrek aan noodzaak om XRP vast te houden de bredere adoptie.

Met RippleNet en ODL introduceerde Ripple een systeem dat vereist dat XRP wordt vastgehouden, waardoor het token’s bruikbaarheid wordt afgestemd op zijn adoptie. Deze verschuiving wordt gezien als een belangrijk waardevoorstel voor XRP, waardoor het relevantie en bruikbaarheid krijgt in internationale banktransacties. Armstrong wees erop dat deze veranderingen integraal zijn voor het realiseren van de visie van Ripple en kunnen leiden tot bredere adoptie van XRP, vooral na de positieve hints van XRP’s CEO, Brad Garlinghouse.

In afwachting van het succes van XRP in de banksector

De blockchaingemeenschap, met name supporters van XRP, kijkt reikhalzend uit naar de komende aankondiging van Garlinghouse, die naar verwachting de bredere adoptie van XRP door Amerikaanse banken zal bevestigen. Deze ontwikkeling zou een triomf zijn voor XRP in zijn lange reis door juridische en regelgevende uitdagingen en een opmerkelijke vooruitgang in de integratie van blockchaintechnologie in traditionele banksystemen.

De strategische aanpak van Garlinghouse tijdens de uitdagingen van XRP is cruciaal geweest om het bedrijf in de richting van deze mogelijke mijlpaal te sturen. De anticipatie van deze aankondiging zorgt voor opwinding in de cryptocurrency- en financiële sector, omdat het een significante stap voorwaarts vertegenwoordigt in de acceptatie van digitale valuta voor mainstream financiële transacties.

The post Ripple op de drempel van doorbraak met Amerikaanse banken die XRP omarmen appeared first on BLOX | Nieuws.