Ripple directeur Brad Garlinghouse is een voorstander van een XRP ETF. Hij denkt dat beleggers het zullen waarderen dat ze hiermee hun beleggingen kunnen spreiden.

Garlinghouse werd geïnterviewd op het kanaal van het Amerikaanse Bloomberg. Hij noemt een XRP ETF een logische stap.

Het is net de begintijd van aandelenmarkt

‘Er zullen ook andere ETF’s komen. Het is een beetje zoals in de begintijd van de aandelenmarkt. Je wilt niet alles in één aandeel of bedrijf steken. Je wilt je risico spreiden. Dus ik denk dat we meer ETF’s zullen zien, voegde hij eraan toe. Hij kon echter niet zeggen wanneer dit precies zal gebeuren.

De Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) heeft onlangs 11 Bitcoin ETF’s goedgekeurd. Dit was een reactie op de juridische overwinning van Grayscale op de SEC vorig jaar. De rechters in die zaak droegen de SEC op om het verzoek van Grayscale om hun bitcoin trust (GBTC) om te zetten in een ETF opnieuw te bekijken.

Garlinghouse is van mening dat de SEC gedwongen werd om de Bitcoin ETF’s goed te keuren.

VS loopt achter op Europese Unie en Verenigd Koninkrijk

Hij waarschuwt dat de VS het risico loopt om haar leidende positie op het gebied van cryptovaluta te verliezen. In het kader van de Amerikaanse verkiezingen benadrukt Garlinghouse dat de VS een leidende rol moet pakken in de regulering van cryptocurrency.

‘We lopen achter op andere belangrijke landen zoals het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie,’ zei hij. ‘Meer dan 20% van de Amerikaanse bevolking heeft al blootstelling aan cryptocurrency, dus het is belangrijk dat we hier aandacht aan besteden.’

85 miljoen dollar gedoneerd aan kandidaat-politici

Ripple heeft samen met anderen onlangs 85 miljoen dollar gedoneerd aan het Fairshake politiek actiecomité (PAC) om Amerikaanse beleidsmakers te beïnvloeden en kandidaten te steunen die gunstig staan tegenover cryptocurrency.

Garlinghouse doneert persoonlijk aan beide partijen, maar alleen aan kandidaten die pro-crypto zijn.

The post Ripple directeur noemt het idee van een XRP ETF ‘logische stap’ appeared first on BLOX | Nieuws.