De langverwachte EVM sidechain voor het XRP Ledger lijkt dichterbij dan ooit te zijn. RippleX heeft een belangrijke update gedeeld over de voortgang van deze veelbelovende ontwikkeling, die is ontwikkeld in samenwerking met blockchain-technologiebedrijf Peersyst. Lees verder voor meer details over deze spannende ontwikkeling.

Vooruitgang richting de lancering

In een tweet deelde RippleX het laatste nieuws over de XRP Ledger EVM sidechain, die is ontwikkeld door Peersyst in samenwerking met Ripple. Peersyst benadrukte dat 2024 van start is gegaan en dat de lancering van de langverwachte EVM sidechain voor het XRP Ledger nu dichterbij is dan ooit tevoren.

XChainBridge public amendment

Het RippleX-team heeft al de XChainBridge public amendment gepubliceerd, die nu openstaat voor stemming. Dit is een noodzakelijke stap voor de lancering van de EVM sidechain, en op dit moment hebben validators al 7 van de 28 benodigde stemmen uitgebracht.

Voortgang en updates

Peersyst meldde dat de sidechain geavanceerder is dan ooit tevoren, met een tweede audit die is uitgevoerd na de audit met Bishop Fox. De details van deze tweede audit zullen binnenkort worden gepubliceerd.

Daarnaast worden de nieuwste upgrades geïmplementeerd en heeft de Cosmos SDK een blockchain-update gekregen. Validators zullen binnenkort kunnen stemmen over de upgrade, die Cosmos-versie 0.47 en Ethereum’s EIP3855 zal opnemen.

Dynamische tokenbridge

Een nieuwe versie van de brug is ook onderweg, waarmee gebruikers automatisch en dynamisch elk bestaand token op de EVM sidechain naar het XRP Ledger kunnen overbruggen. Dit zou de EVM sidechain in staat stellen om te dienen als een gateway en verbinding met de rest van de EVM’s, wat transacties en het gebruik van alle XRP Ledger Mainnet-functionaliteiten voor al deze activa mogelijk zou maken.

Verbeterde gebruikerservaring

Een nieuwe gebruikersinterface (UI) is geïmplementeerd om de bruikbaarheid te verbeteren en dynamische overbrugging tussen elke sidechain, portemonnee en token mogelijk te maken. Ondertussen is er ook een brug-SDK geïmplementeerd om ontwikkelaars te helpen bij het creëren van applicaties die gebruikmaken van de brug om toegang te krijgen tot beide netwerken.

Blockscout explorer update

De nieuwste versie van de Blockscout Explorer wordt momenteel ontwikkeld. Naast een verbeterde UX/UI en andere extra functies voor het verifiëren en uitvoeren van slimme contracten, zal de verkenner ook een nieuwe dynamische weergave van dApps bieden.

Belangrijke verbeteringen

Begin januari kondigden XRP Ledger-ontwikkelaars de release aan van rippled 2.0, met twee belangrijke verbeteringen: XLS-38 Cross-Chain Bridge en XLS-40 Decentralized Identity. De Cross-Chain Bridge zal het mogelijk maken voor XRP en fungibele tokens die zijn uitgegeven op de XRPL om naadloos te bewegen tussen de XRPL Mainnet en XRPL sidechains, evenals tussen de XRPL Mainnet en de aankomende EVM sidechain.

Met deze spannende ontwikkelingen lijkt Ripple’s XRP Ledger klaar te staan voor een opwindende nieuwe fase in 2024. Blijf op de hoogte voor meer updates over deze baanbrekende ontwikkeling in de wereld van blockchain en cryptocurrencies.

The post Ripple deelt groot nieuws over lancering van XRP Ethereum sidechain  appeared first on BLOX | Nieuws.