Ripple’s Chief Technology Officer (CTO), David Schwartz, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over de identiteit van Satoshi Nakamoto, de pseudonieme maker van Bitcoin. Dit kwam naar voren nadat een prominente lid van de Bitcoin-gemeenschap suggereerde dat Craig Wright, ondanks recente juridische tegenslagen, de meest waarschijnlijke kandidaat is om Nakamoto te zijn.

Betwiste claims

Schwartz reageerde fel op deze bewering en noemde het “complete onzin”. Hij benadrukte Wright’s onvermogen om tijdens het proces overtuigend bewijs te leveren van zijn identiteit als Nakamoto. Interessant genoeg wakkerde Schwartz’s weerlegging speculatie aan over zijn eigen mogelijke connectie met Nakamoto, vanwege zijn uitgebreide achtergrond in cryptografie en zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van technologieën gerelateerd aan gedistribueerde grootboeken.

Doorlopende controverse

Het geschil over Wright’s aanspraken op de titel van Bitcoin’s maker blijft doorgaan. Ondanks zijn juridische gevechten boekte de Crypto Open Patent Alliance (COPA) onlangs een overwinning toen een rechter oordeelde tegen Wright’s bewering dat hij Nakamoto is. COPA streeft naar verdere maatregelen om Wright te weerhouden van verdere claims en juridische stappen in de cryptogemeenschap.

The post Ripple CTO onthult verrassende uitspraak over Satoshi Nakamoto appeared first on BLOX | Nieuws.