In een gedurfde voorspelling op CNBC heeft Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, een aanzienlijke groei van de cryptocurrency-markt in het vooruitzicht gesteld.

De CEO voorziet een stijging van de totale marktkapitalisatie tot $5 biljoen tegen eind 2024.

Deze prognose steunt op diverse macro-economische indicatoren, zoals de goedkeuring van de eerste Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s en de naderende Bitcoin halvering.

De vraag rijst welke cryptomunt nu het geschiktst is om te kopen met het oog op deze verwachte groei.

Marktuitbreiding gedreven door institutionele adoptie

Garlinghouse benadrukte de eerste macro-economische verandering: de groeiende deelname van institutionele beleggers in de cryptocurrency markt sinds de lancering van spot Bitcoin ETF’s.

“Ik ben al lang in deze industrie en ik heb deze trends zien komen en gaan,” vertelde Garlinghouse aan CNBC; “Zelf ben ik erg optimistisch. Ik denk dat de macrotrends, de grote plaatjes zoals de ETF’s, voor het eerst echt institutioneel geld aantrekken.”

ETF’s zijn een game changer in de markt geweest omdat ze institutionele en particuliere beleggers toegang geven tot Bitcoin zonder direct eigendom.

Daarnaast staat de Bitcoin halvering deze maand na 4 jaar weer voor de deur, na aan de Bitcoin Cash halvering eerder deze maand. Historische trends hebben ons laten zien dat de Bitcoin halvering de marktdynamiek beïnvloedt en de prijs van Bitcoin naar een nieuw ATH heeft geduwd. De halvering vermindert de beloning voor Bitcoin miners, waardoor de beschikbare voorraad nieuwe bitcoins afneemt.

“Je ziet dat dit de vraag stimuleert, en terwijl de vraag toeneemt, neemt het aanbod af,” zei Garlinghouse. “Je hoeft geen economie gestudeerd te hebben om te weten wat er gebeurt als het aanbod krimpt en de vraag toeneemt.”

Positieve regulerende dynamiek

Garlinghouse heeft ook gewezen op veranderingen in de huidige regulerende benadering door de Amerikaanse regulerende instanties naar een mogelijk positievere en begrijpende benadering die als een katalysator voor marktgroei kan werken.

“Een van de dingen die ik zal zeggen over de macrorugwind voor de industrie: Ik denk dat we meer duidelijkheid zullen krijgen in de Verenigde Staten,” zei Garlinghouse. “De VS is nog steeds de grootste economie ter wereld, en het is helaas een van de meer vijandige crypto markten geweest. En ik denk dat dat ook gaat beginnen te veranderen.”

Het was vrij onverwacht om dit te horen van de CEO van Ripple, wiens bedrijf een verbazingwekkende $1,95 miljard aan boetes en straffen heeft gekregen, ver boven het bedrag dat ze hebben verdiend met de verkoop van niet-geregistreerde XRPs.

Concluderend zei Garlinghouse over de toekomst van de markt:

“De totale marktkapitalisatie van de crypto-industrie … kan gemakkelijk worden voorspeld om tegen het einde van dit jaar te verdubbelen … [aangezien deze] beïnvloed wordt door al deze macrofactoren.”

De totale crypto marktkapitalisatie was ongeveer $2,6 biljoen per 4 april. Als de markt zou verdubbelen, zou dat duiden op een nieuwe totale crypto marktkapitalisatie van $5,2 biljoen.

Gezien Garlinghouse’s optimistische kijk op de markt, is het essentieel om te focussen op marktkansen met veel potentieel voor investeerders. Hier worden er een paar munten genoemd die veel kans hebben op grote stijgingen.

Sloth (SLOTH)

SLOTH, een memecoin genaamd Slothana (SLOTH), werd zojuist uitgebracht tijdens een presale en in deze korte tijd hebben ze meer dan $10 miljoen verzamelt. De luiaard, die de saaie zakelijke baan heeft opgegeven en de Solana-blockchain heeft omarmd, is nu bezig met het vinden van verschillende inkomstenkanalen voor Solana-liefhebbers via cryptocurrency.

Slothana is populair geworden door de slogan en ook door het adverteren van een naderende crypto-airdrop wanneer de munt operationeel is. Het investeringsdoel van de luiaard is vastgesteld op 420 miljoen dollar, en iedereen die in de beginfase heeft gesteund, kan ongelooflijke voordelen krijgen als hij in een vroeg stadium steun verleent.

Omdat een SLOTH-token tijdens de presale voor één SOL gaat en de waarde ervan 10.000 tokens voor een SLOTH bedraagt, kun je ongeveer $0,182 inruilen voor een enkele SLOTH. Volgens het nieuws dat uit het einde van de presale komt, zal dit over een tijdje gebeuren en als dat voorbij is, zal het token op de eerste beurs worden genoteerd en daardoor mogelijk een veel hogere waarde hebben.

5th Scape (5SCAPE)

Het nieuwste cryptoproject, bekend als 5th Scape (5SCAPE), brengt zijn eigen native token tot leven dat potentieel een hoge waardegroei zou kunnen zien, die niet alleen fungeert als transactiemiddel, maar ook toegang verleent tot een opkomend knooppunt van Virtual Reality. (VR) en Augmented Reality (AR) ervaringen. Ontwikkeld met als doel tegemoet te komen aan de behoeften van zowel VR- als AR-gebruikers en ontwikkelaars, vormt 5th Scape een ecosysteem waar alle partijen van kunnen profiteren.

In dit innovatieve ecosysteem kun je genieten van het spelen van je favoriete game, het kijken van een film of het beleven van een educatieve ervaring. 5th Scape verbindt VR- en AR-ervaringen, waardoor u toegang krijgt tot beide vormen van technologie. Bovendien kunt u bij 5th Scape ook eersteklas VR-brillen en accessoires kopen om uw meeslepende ervaring verder te verbeteren.

Wanneer u het 5SCAPE-token gebruikt, heeft u veel voordelen, zoals toegang tot premiuminhoud, inzetbeloningen en de mogelijkheid om te stemmen over de toekomst van het project. Het is ook interessant dat het project al meer dan $4,3 miljoen heeft opgehaald uit presale tokens tegen een prijs van $0,00285, wat zou kunnen aantonen hoe populair 5th Scape zal zijn.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

De presale van Bitcoin Minetrix (BTCMTX) heeft bijna $12,9 miljoen opgehaald van het doel van $15 miljoen en is goed op weg om gelanceerd te worden. BTCMTX biedt toegang tot passieve beloningen en Bitcoin-cloudmining als een essentieel hulpmiddel voor handelaren en investeerders.

Een van de beste manieren om passief inkomen te verdienen met cryptocurrencies is door BCMTX in te zetten, waar u extra tokens en mining-credits kunt verdienen die kunnen worden gebruikt voor cloud-mining van Bitcoin. Je kunt kans maken op extra passief inkomen in de vorm van een nieuw token dat zo hoog kan stijgen en Bitcoin, waarvan wordt voorspeld dat het dit jaar meer dan $100.000 waard zal zijn.

Tijdens de presale kun je een token verkrijgen voor slechts $0,0145. Daarna, tijdens de presale periode, krijgt u de kans om BTCMTX in te zetten en passief beloond te worden, totdat het token bij de eerste uitwisseling wordt gelanceerd en het stake-to-mine dashboard operationeel wordt.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ripple CEO voorspelt verdubbeling crypto marketcap: $5 biljoen in 2024 – welke crypto nu kopen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.