Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft een gedurfde voorspelling gedaan voor de cryptomarkt. Hij gelooft dat tegen 2025 de totale marktkapitalisatie van de crypto sector de grens van $5 biljoen kan bereiken. Wat zijn de drijvende krachten achter deze voorspelling en wat betekent dit voor investeerders?

Goedkeuring van Bitcoin ETF

Garlinghouse benadrukt de goedkeuring van Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) als een cruciale stap in het legitimeren van cryptovaluta. Deze ETF’s hebben sinds hun lancering aanzienlijke handelsvolumes gezien, wat wijst op toenemende institutionele interesse in de markt. Volgens Garlinghouse is dit een teken van het betreden van “echt institutioneel geld” in de crypto-ruimte, wat de weg effent voor mogelijke verdere acceptatie.

Brad Garlinghouse: “I’ve been around this industry for a long time, and I’ve seen these trends come and go,” Garlinghouse told CNBC. “I’m very optimistic. I think the macro trends, the big picture things like the ETFs, they’re driving for the first time real institutional money.

Catalysator: De Bitcoin halving

Een belangrijke factor die Garlinghouse identificeert voor de groei van de cryptomarkt is de aanstaande halving van Bitcoin. Deze gebeurtenis, waarbij de beloning voor het minen van nieuwe bitcoins wordt gehalveerd, kan volgens hem leiden tot een schok in de vraag en de prijzen van Bitcoin naar nieuwe hoogten stuwen. Hij wijst ook op gunstige micro-economische omstandigheden als een motor achter de marktgroei.

Ripple’s rol en controverse

Ondanks Ripple’s focus op bredere industrietrends, heeft het bedrijf zijn deel van de controverse gekend. Recentelijk werd Garlinghouse geconfronteerd met speculatie dat Ripple van plan zou zijn om zijn XRP-token te dumpen ten gunste van een nieuwe stablecoin. XRP blijft echter een van de grootste digitale activa qua marktkapitalisatie.

The post Ripple CEO voorspelt: Crypto markt naar $5 Biljoen in 2025! appeared first on BLOX | Nieuws.