Ripple CEO Brad Garlinghouse sprak onlangs over de houding van de Amerikaanse overheid ten opzichte van cryptocurrencies tijdens de DC Fintech Week conferentie, waarbij hij de aanhoudende uitdagingen benadrukte waarmee de crypto-industrie wordt geconfronteerd ondanks de juridische overwinningen van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De zorgen van Garlinghouse over crypto

Garlinghouse uitte zijn zorgen over de aanhoudend voorzichtige benadering van Amerikaanse banken ten opzichte van cryptocurrencies, zelfs na het succes van Ripple in de rechtszaal. Garlinghouse merkte op dat Amerikaanse banken terughoudend blijven om volledig met cryptocurrencies te werken vanwege de voortdurend vijandige houding van de overheid, zoals aangegeven door het Office of the Comptroller of the Currency (OCC). Hij benadrukte dat deze terughoudendheid van banken voortkomt uit de perceptie dat, ondanks de overwinning van Ripple, de bredere regelgevende omgeving in de VS nog steeds onvriendelijk is tegenover crypto.

Deze voorzichtige houding wordt beïnvloed door de karakterisering van de crypto-industrie als het “Wilde Westen” door SEC-voorzitter Gary Gensler, wat wijst op een aanpak gericht op rechtszaken, meer gedreven door politieke agenda’s dan duidelijke regelgevende beleidslijnen. Gensler heeft gewaarschuwd dat degenen in de crypto-industrie binnen de wet moeten opereren, daarbij verwijzend naar zorgen over fraude, misbruik en wangedrag in de sector.

Vergelijking tussen Amerika en andere landen

Garlinghouse stelde de Amerikaanse positie tegenover andere landen die actief crypto bedrijven en investeringen verwelkomen met duidelijkere regelgeving. Bijvoorbeeld, het Verenigd Koninkrijk bevestigde onlangs opnieuw zijn inzet om zichzelf te vestigen als een wereldwijd cryptocurrency-hub, wat wijst op een meer open en reguleringsvriendelijke benadering.

Ondanks deze uitdagingen blijft Garlinghouse optimistisch over het potentieel van de VS in de crypto-industrie. Hij gelooft dat Amerika nog steeds de kans heeft om een leider te zijn in dit gebied. Hij waarschuwt echter dat met elke dag die voorbijgaat, andere markten aantrekkelijker worden voor ondernemers en groeimogelijkheden in de crypto-sector, waardoor de vroege voorsprong en het aandeel van de VS in de wereldwijde cryptomarkt mogelijk afnemen.


The post Ripple CEO Onthult: Waarom Amerikaanse Banken Crypto Schuwen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.