David Schwartz, Chief Technology Officer (CTO) van Ripple, heeft onlangs gereageerd op een video waarin Ripple CEO Brad Garlinghouse het probleem van XRP-scams aanpakt. In een geestige reactie deelde Schwartz zijn mening over de video en voegde een vleugje humor toe aan het serieuze onderwerp van cryptocurrency scams.

Garlinghouse neemt scammers op de korrel

In de video bespot Garlinghouse op humoristische wijze de oplichters die zich als hem voordoen op sociale media platforms, met name op X/Twitter en YouTube. De CEO van Ripple stelt dat Ripple terugvecht tegen deze oplichters, die hij bestempelt als “zielig tuig”, en waarschuwt gebruikers om niet in hun val te trappen.

Toename van crypto-oplichting

De opkomst van geavanceerde AI-tools heeft geleid tot een toename van cryptocurrency-oplichting, waarbij fraudeurs deepfake-video’s maken met prominente figuren zoals Garlinghouse en Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano. Deze video’s zijn bedoeld om gebruikers te misleiden om cryptocurrency te sturen met de valse belofte dat ze het dubbele bedrag terugkrijgen. Terwijl oplichting steeds geavanceerder wordt, nemen industrieleiders zoals Ripple een standpunt in tegen frauduleuze activiteiten.

Strijd van Ripple tegen fakers

Ripple strijdt al jaren tegen XRP-oplichting, maar de opkomst van deepfake-technologie heeft nieuwe uitdagingen met zich meegebracht. Ondanks inspanningen om gebruikers te informeren over de risico’s van cryptocurrency-oplichting, blijven oplichters hun tactieken evolueren. Met de steun van leidinggevenden zoals Garlinghouse en Schwartz blijft Ripple zich inzetten om haar gemeenschap te beschermen tegen frauduleuze praktijken.

The post Ripple CEO haalt scherp uit naar scammers  appeared first on BLOX | Nieuws.