Ripple CEO Brad Garlinghouse voorspelt een rooskleurige toekomst voor XRP buiten de Verenigde Staten. Tijdens een interview op Fox Business’s “Mornings with Maria” deelde Garlinghouse zijn inzichten over de huidige staat en de toekomst van de cryptocurrency-markt.

Explosieve groei is aanstaande

Garlinghouse begon met het benadrukken van de indrukwekkende prestaties van de cryptocurrency-markt, met name de stijging van Bitcoin met zo’n 250% in de afgelopen zes maanden. Hij wees op de goedkeuring van 11 spot Bitcoin ETFs door de Amerikaanse SEC op 10 januari en de Bitcoin halvering op 20 april als belangrijke drijfveren achter de groei van de markt.

Voorspelling van $5 biljoen marktwaarde

Garlinghouse deed een opmerkelijke voorspelling: hij gelooft dat de volledige crypto markt in omvang zal verdubbelen en een waardering van $5 biljoen zal bereiken tegen het einde van 2024. Hij benadrukte daarbij de simpele economische principes zoals het belang van vraag en aanbod en stelde dat zijn voorspelling zelfs conservatief zou kunnen zijn.

Kritiek op Amerikaanse regulering

Natuurlijk kon Garlinghouse het niet laten om het nog even kort te hebben over de regelgevingsomgeving in de Verenigde Staten. Garlinghouse uitte zijn bezorgdheid over wat hij ziet als een anti-crypto houding van Amerikaanse toezichthouders, met name kritiek leverend op de SEC onder leiding van Gary Gensler. Hij pleitte voor een regelgevende benadering die innovatie en naleving bevordert, in plaats van deze te belemmeren.

Internationale groeikansen voor Ripple

Garlinghouse benadrukte de groeikansen buiten de VS en deelde spannende ontwikkelingen over Ripple’s plannen om later dit jaar een op de Amerikaanse dollar gesteunde stablecoin te lanceren. Hij gelooft dat dit Ripple en XRP, de digitale asset van het bedrijf, ten goede zal komen en verwijst naar het enorme potentieel van de internationale markt.

Ripple’s XRP is nog steeds te verhandelen in de BLOX app. Mocht je handelen, doe dit dan met de juiste voorkennis en houdt altijd rekening met het risico.


Naar de app ➜

The post Ripple CEO Brad Garlinghouse: “Ons succes buiten de US zal veel groter zijn” appeared first on BLOX | Nieuws.