Ripple breidt uit in het Midden-Oosten, zo maakt het bekend via de officiële website. Na een sterke groei in de regio, opent Ripple nu een nieuw kantoor in het Dubai International Financial Centre (DIFC). Daarnaast brengt het zijn jaarlijkse klantenconferentie, Swell Global 2023, naar Dubai op 8 en 9 november.

MENA-regio

Met meer dan 90 procent van zijn activiteiten buiten de Verenigde Staten, heeft Ripple zich al lange tijd gericht op het bedienen van klanten wereldwijd. De Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA)-regio is een belangrijke markt voor het bedrijf, met ongeveer 20 procent van alle RippleNet-klanten die hier gevestigd zijn. Denk hierbij aan de SABB, Qatar National Bank, Lulu Financial Holdings, Al-Ansari Exchange en RAK Bank.

Het grootste deel van de MENA-betalingsvolumes van Ripple bestaat uit grensoverschrijdende betalingen. Hieronder vallen overmakingen van de VAE, Bahrein en Saoedi-Arabië naar India. In 2020 koos Ripple het DIFC als locatie voor zijn MENA-hoofdkantoor vanwege de innovatieve regelgeving, uitgebreide netwerkmogelijkheden en de reputatie van Dubai als een wereldwijd financieel centrum.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, verklaart: ‘We hebben Dubai gekozen als een belangrijk kantoor voor Ripple en als gastlocatie voor Swell Global, grotendeels vanwege de vooruitstrevende regelgeving. De regelgevers in Dubai hebben de uitdaging aangenomen om een framework te creëren dat de groei van de lokale crypto-industrie bevordert, banen schept en economische groei stimuleert. Dit terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor verantwoord handelen van de deelnemers.’ Hij voegt eraan toe dat Dubai een cruciale rol speelt bij het vormgeven van de toekomstige wereldeconomie en zich heeft gepositioneerd als een opwindende fintech-hub. Deze moet innovatie en buitenlandse investeringen in de crypto- en blockchain-sector aantrekken.

On-Demand Liquidity

Eind 2021 introduceerde Ripple zijn eerste On-Demand Liquidity (ODL)-implementatie in het Midden-Oosten, in samenwerking met Pyypl, een internationaal technologiebedrijf op het gebied van blockchain-gebaseerde financiële diensten in het Midden-Oosten en Afrika. ODL maakt gebruik van het digitale activum XRP om snelle en betaalbare grensoverschrijdende betalingen te ondersteunen. Met ODL kunnen financiële instellingen en kleine en middelgrote ondernemingen eerder vastgehouden en voorgefinancierd kapitaal benutten om hun bedrijf te laten groeien en op te schalen.

Sinds de lancering zijn er al miljarden dollars aan transacties tussen MENA-klanten verwerkt via ODL. In een sterk geglobaliseerde wereld neemt de vraag naar grensoverschrijdende betalingen toe, met een geschatte 156 biljoen dollar aan betalingsstromen alleen al in 2022. Financiële instellingen in het Midden-Oosten zijn gericht op het versnellen, verlagen van kosten en efficiënter maken van betalingen voor degenen die het het meest nodig hebben. Ripple onderscheidt zich op dit gebied.

The post Ripple breidt uit in het Midden-Oosten met kantoor in Dubai appeared first on BLOX | Nieuws.