Blockchain-gigant Ripple heeft zojuist zijn ambitieuze University Blockchain Research Initiative (UBRI) uitgebreid naar Europa, zo maakt het bekend via de officiële website. Hierbij sluiten vier vooraanstaande universiteiten zich aan bij de crypto-revolutie. Dit opwindende nieuws markeert een nieuwe mijlpaal in Ripple’s inzet voor blockchain-onderzoek en onderwijs op internationaal niveau, en biedt studenten en onderzoekers de kans om diep in de wereld van digitale valuta te duiken. Laten we eens kijken naar de nieuwste ontwikkelingen en de impact ervan op de blockchain-arena.

Nieuwe Partners in de cryptowereld

De vier Europese universiteiten die zich bij het UBRI-programma hebben aangesloten, zijn Trinity College Dublin, EPITA in Frankrijk, IE University in Spanje en de University of Trento in Italië. Elk van deze instellingen zal deel uitmaken van een groeiend netwerk van universiteiten die deel uitmaken van Ripple’s blockchain-revolutie.

Ripple’s Toewijding aan onderzoek

Sinds de lancering van het UBRI-programma in 2018 heeft Ripple al meer dan $11 miljoen geïnvesteerd in blockchain-onderzoek aan universiteiten in heel Europa. Dit financiële engagement onderstreept de vastberadenheid van Ripple om blockchain-onderzoek en -ontwikkeling te stimuleren.

Blockchain Voor de Toekomst

Eric van Miltenburg, de Chief Business Officer van Ripple, benadrukt het belang van het toerusten van de nieuwe generatie met de kennis en praktische vaardigheden die nodig zijn om blockchain-technologie te benutten voor praktisch gebruik in de echte wereld. Hij beschouwt Europa als de ideale plek om deze missie te versnellen, vooral met de groeiende duidelijkheid in regulering die kansen biedt voor crypto-projecten.

Ripple’s Voortdurende Inzet

Naast het UBRI-programma heeft Ripple onlangs ook de samenwerking met het University College of London vernieuwd via het Center For Blockchain Technologies (CBT) programma. Dit zal de acceptatie en groei van XRPL in de regio aanmoedigen en acceleratorprogramma’s creëren om vroege ideeën van ontwikkelaars en industrieleiders te ondersteunen.

Tegenwind van SEC

Hoewel Ripple blijft groeien en uitbreiden, staat het bedrijf nog steeds tegenover juridische uitdagingen, met name in de vorm van een aanhoudend geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De strijd gaat door, met de SEC die in beroep gaat tegen een eerdere gerechtelijke beslissing in juli, waarin werd geoordeeld dat XRP alleen als effect wordt beschouwd wanneer het wordt aangeboden aan institutionele investeerders. De SEC wil dat deze uitspraak wordt uitgebreid naar alle aspecten van de XRP-aanbieding.

Conclusie

Ripple blijft onvermoeibaar streven naar vooruitgang in de wereld van blockchain en digitale valuta, met een sterke focus op educatie en onderzoek. Met de recente uitbreiding van het UBRI-programma naar Europa en de voortdurende inspanningen om blockchain-technologie te omarmen, lijkt Ripple goed gepositioneerd om de toekomst van crypto te helpen vormgeven. Terwijl de juridische strijd met de SEC voortduurt, blijft de crypto-wereld gespannen afwachten op verdere ontwikkelingen in deze boeiende reis.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Ripple breidt onderzoek uit naar Europa, welke universiteiten doen mee? appeared first on BLOX | Nieuws.