Rijke Indiërs gebruiken hun jaarlijkse remittance-quote, geld dat ze in het buitenland kunnen investeren, om in de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs te stappen. Daar zal de centrale bank van India niet zo blij mee zijn, want die vergeleken het beleggen in bitcoin al meerdere malen met de welbekende tulpenmanie.

Rijke Indiërs kopen bitcoin

Indiërs kopen de Amerikaanse Spot Bitcoin ETfs via het Liberalised Remittance Scheme van de Reserve Bank of India, dat zijn burgers toestaat om elk boekjaar tot 250.000 dollar over te maken naar het buitenland.

Volgens de gegevens van Vested Finance, een binnenlands platform waarmee Indiërs kunnen beleggen in buitenlandse assets, gaat het om een handelsvolume van ongeveer 5,3 miljoen dollar in de Spot Bicoin ETFs.

67 procent van die orders zouden kooporders betreffen. Zo lijkt er in India in ieder geval behoorlijk wat vraag naar bitcoin te zijn op dit moment.

Ongeveer 70 procent van de Indische investeerders. in de ETFs zijn “steenrijke individuen”, zo laat Viram Shah van Vested weten aan Bloomberg.

Bitcoin kopen in het buitenland

Wat bitcoin kopen in het buitenland zo aantrekkelijk maakt zijn de gigantische belastingen die binnen het land gelden. Zo introduceerde de overheid in 2022 een nieuw belastingregime voor crypto-assets in het land.

Op basis daarvan moeten Indiërs 30 procent inkomensbelasting betalen over crypto-assets, plus een heffing van 1 procent.

Dat zorgde ervoor dat veel Indiërs ervoor kozen om hun crypto in het buitenland te kopen. Het kopen van de Spot Bitcoin ETFs via het eerder genoemde programma van de centrale bank is een goedkopere optie.

“Voor lange-termijn investeerders kan de belasting zakken tot onder de 20 procent op vermogenswinsten, ten opzichte van de 30 + 1 procent die ze moeten betalen via directe crypto-platforms”, aldus Shah.

Ondanks de waarschuwingen van de autoriteiten lijken rijke Indiërs dus wel een toekomst te zien voor bitcoin. Hoewel het nog niet om enorme kapitalen lijkt te gaan, is het interessant om te zien dat bitcoin over ter wereld kapitaal opslokt.


The post Rijke Indiërs kopen via een omweg de Amerikaanse Bitcoin ETFs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.