Het is al een paar jaar mogelijk om zogenaamde wrapped Bitcoins op Ethereum te gebruiken, en dit weekend werd bekend gemaakt dat dit ook snel op Cardano mogelijk zal zijn. Bitcoin heeft de meeste liquiditeit en daar willen andere blockchains maar al te graag van profiteren.

Bitcoin inpakken voor Cardano (ADA)

AnetaBTC heeft een demo vrijgegeven waarin ze laten zien hoe ze Bitcoins ‘inpakken’ (wrappen) om deze op Cardano te gebruiken. Mocht dit populair worden, dan kan dit gezien worden als een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Cardano.

Voordat deze CBTC werkelijk gebruikt kunnen worden op Cardano, wordt er eerst getest op een testnet van Cardano. Deze staat gepland op donderdag 20 april.

Neppe Bitcoin, terwijl echte wordt vastgehouden

De verpakte Bitcoins zijn natuurlijk geen echte Bitcoin, maar een token gebaseerd op Bitcoin. Het doel hiervan is om gebruikers in staat te stellen om Bitcoin te gebruiken in gedecentraliseerde applicaties (dApps) die gebouwd zijn op Cardano en Ethereum.

Op Ethereum worden deze ingepakte Bitcoins WBTC genoemd, waarbij de W voor wrapped staat. Op Cardano worden ze simpelweg CBTC genoemd. Het grootste verschil volgens anetaBTC is dat op Cardano de Bitcoins niet beheerd worden door één centrale beheerder, in tegenstelling tot op Ethereum.

Op Ethereum werkt dit zo: Het proces van het creëren van WBTC omvat een bewaarder (bijvoorbeeld een cryptocurrency exchange) die Bitcoin vasthoudt en een equivalent bedrag aan WBTC uitbrengt op de Ethereum blockchain. Via smart contracts wordt gezorgd dat de hoeveelheid WBTC in omloop altijd overeenkomt met de hoeveelheid Bitcoin die in bewaring wordt gehouden.

Wanneer een gebruiker WBTC wil verkrijgen, kan hij Bitcoin naar de bewaarder sturen, die vervolgens het overeenkomstige bedrag aan WBTC mint en het naar het Ethereum-adres van de gebruiker stuurt. Op dezelfde manier kan een gebruiker, wanneer hij zijn WBTC wil inwisselen voor Bitcoin, zijn WBTC naar de bewaarder sturen, die vervolgens de WBTC verbrandt en het overeenkomstige bedrag aan Bitcoin naar de gebruiker stuurt.

Cardano wil liquiditeit Bitcoin

Van alle crypto’s heeft Bitcoin de meeste liquiditeit. De marktkapitalisatie is veruit de grootste. Gebruikers kunnen hier wat van nemen en deze op de blockchain van Cardano (of Ethereum) inzetten als onderpand voor bijvoorbeeld DeFi of leningen.

AnetaBTC zegt dat het Bitcoin liquiditeit naar Cardano wil brengen om bij te dragen aan de verwachte DeFi-explosie van Cardano.

The post Revolutionair: Bitcoin snel beschikbaar op Cardano blockchain appeared first on BLOX | Nieuws.