De neobank Revolut is de eerste partij die toestemming krijgt van de Cyprus Securities and Exchange Commission (CSEC) om crypto aan te bieden in Europa. Met deze stap bereidt Revolut zich voor op de nieuwe Europese Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgeving die in 2023 van kracht wordt.

Markets in Crypto-Assets

De nieuwe MiCA regelgeving moet er in Europa voor zorgen dat de consument een grotere mate van bescherming geniet en moet witwassen en fraude helpen bestrijden. Op 1 juli deelde Stefan Berger, de Europarlementariër die het proces overziet, met groot enthousiasme dat het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Europese Raad een akkoord bereikt hebben over het wetsvoorstel.

In zijn aankondiging maakte Berger ook duidelijk dat er in het laatste voorstel geen verbod op Proof-of-Work staat. Daar was in eerste instantie sprake van en dat kwam de Europese Unie uiteraard op veel kritiek te staan vanuit de crypto-wereld. Die kritiek lijkt gehoord, want in het huidige voorstel is dat verbod niet meer terug te vinden.

Met het nieuwe voorstel moeten partijen als Revolut aan de slag om zich ook in de toekomst aan de Europese wet te kunnen houden. Nu is Revolut via de CSEC de eerste partij die de status van Crypto-Asset Service Provider (CASP) krijgt. Hiermee kan Revolut tegelijkertijd als bank en crypto-aanbieder opereren in de Europese Economische Zone.

Crypto voor 17 miljoen gebruikers

De kersverse Cypriotische autoriteit geeft Revolut hiermee toestemming om zijn crypto-platform ook in de toekomst aan zijn 17 miljoen gebruikers aan te bieden. Het is op dit moment al mogelijk voor Europeanen om crypto te kopen en verkopen via de applicatie van Revolut. Dankzij de autorisatie van de CSEC heeft Revolut de kans om hun dienstverlening verder uit te breiden. Op dit moment is het bijvoorbeeld niet mogelijk om crypto uit de app naar een eigen wallet te sturen.

De kans is aanwezig dat Revolut in de toekomst dergelijke faciliteiten inbouwt. Dat Revolut crypto serieus neemt blijkt wel uit het feit dat de neobank vorige week 22 nieuwe tokens beschikbaar maakte in de app. Ook is het bedrijf op zoek naar nieuw talent om de crypto-afdeling van het bedrijf te versterken.

Wat maakt Revolut een interessante aanbieder?

Revolut is anders dan de meeste aanbieders omdat het ook een banklicentie heeft. Alle andere beurzen die momenteel in Europa actief zijn bieden enkel de handel in crypto aan. Wat dat betreft heeft Revolut de mogelijkheid om een ander publiek aan te spreken en mensen voor het eerst in aanraking met crypto te brengen. Om dat te bewerkstelligen lanceerde Revolut in juli een cursusplatform, waar sindsdien al 1,5 miljoen mensen cursussen voltooiden.

Volgens de neobank is er een grote interesse om te leren over crypto, ondanks de tegenvallende koersprestaties in 2022. Net als bij Coinbase krijgen gebruikers crypto als beloning voor het voltooien van de cursusprogramma’s. Op deze manier is het voor gebruikers mogelijk om tot ongeveer 15 euro aan crypto te verdienen op het platform van Revolut. Het educatie-platform is gelanceerd in samenwerking met de Web3 Foundation van Polkadot.

The post Revolut krijgt als eerste bank CASP-status in Europa en mag door met crypto-platform appeared first on BTC Direct | Nieuws.