In een recent interview met CNBC heeft Jan Hatzius, de hoofdeconoom van Goldman Sachs, gezegd dat hij vertrouwen heeft in het plan van de Federal Reserve om dit jaar de rente drie keer te verlagen. Dit ondanks de voorzichtige houding van andere Fed-functionarissen. Hatzius is positief over de Amerikaanse economie. Hij verwacht dat de economie in 2024 bijna 3% zal groeien. Ook denkt hij dat de inflatie zal afnemen. Hij voorspelt dat de kernindex voor persoonlijke consumptie-uitgaven aan het einde van dit jaar zal dalen tot 2,4% en in 2025 tot 2%.

Verschillende meningen binnen de Fed

Deze optimistische kijk staat in contrast met recente uitspraken van Neel Kashkari, de president van de Federal Reserve Bank van Minneapolis, en Jerome Powell, de voorzitter van de Fed. Kashkari heeft gezegd dat er in 2024 mogelijk geen renteverlagingen komen als de inflatie hoog blijft.

Powell heeft aangegeven dat de Fed afhankelijk van de gegevens zal beslissen, waardoor het moment van eventuele renteverlagingen onzeker is. In hun laatste vergadering hield de Fed de rente op een niveau van 5,25% tot 5,5%, zoals analisten hadden verwacht.

Investeerders kijken uit naar rate cuts van Fed

Investeerders volgen deze ontwikkelingen nauwlettend, vooral met het komende banenrapport dat meer inzicht zal geven in de inflatie en de arbeidsmarkt. Hatzius zei dat hij “zeer verrast” zou zijn als de centrale bank besluit de rente dit jaar niet te verlagen, gezien de huidige economische voorspellingen.

De marktverwachtingen zijn recentelijk verschoven. Handelaren zien nu bijna zeker geen verandering in de rente in mei en slechts een kans van 60% op een verlaging in juni. Dit toont een voorzichtigere houding in vergelijking met eerdere weken.

Renteverlagingen (rate cuts) door centrale banken kunnen de waarde van fiatvaluta’s verlagen, waardoor investeerders mogelijk naar alternatieve activa zoals cryptocurrencies kijken. Dit kan de vraag naar en de prijs van cryptocurrencies, zoals bitcoin en ethereum.


The post Renteverlagingen op Komst? Wat de Experts Nu Zeggen Over de Economische Toekomst! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.