Als we de populaire pseudonieme analist Rekt Capital mogen geloven, dan is het raadzaam om Bitcoin te kopen tijdens de correcties die vijf maanden voor de halving van april 2024 plaatsvinden. “De geschiedenis leert ons dat iedere diepe daling gedurende deze periode fantastische rendementen oplevert in de paar maanden daarna”, aldus een enthousiaste Rekt Capital.

Ben jij al helemaal klaar voor het koersgeweld van voor en na de halving?

Bitcoin in de lift

Op het moment van schrijven krijgen de bulls ogenschijnlijk weer een beetje energie om de koers op te drijven. Bitcoin tikt op het moment van schrijven de koers van 37.366 dollar aan en staat daarmee op een bescheiden plus van 0,57 procent over de afgelopen 24 uur.

Vanaf begin oktober is Bitcoin aan een imposante run omhoog bezig, die de munt van ~30.000 dollar tot de huidige koersen heeft gebracht.

De vraag naar Bitcoin lijkt het gevolg van het enthousiasme over de Spot Bitcoin ETF, maar ook de volgende halving en mogelijk zelfs de eerste renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank; die momenteel voor mei 2024 in de pijplijn lijken te zitten.

Alles bij elkaar zijn de vooruitzichten voor 2024 om die reden positief en kijken veel Bitcoiners uit naar de maanden die voor ons liggen. Maar het jaar 2023 is ook nog niet voorbij en vooralsnog staat er voor dit jaar een stijging van 125 procent op de borden voor Bitcoin.

Wat dat betreft is 2023 ook geen slecht jaar geweest voor Bitcoin.

De Bitcoin koers voor de halving

Rekt Capital merkt op de speculatie meestal ongeveer vijf maanden voor de halving begint. Dat zou betekenen dat we vanaf komende maand interessante dingen gaan zien van Bitcoin.

Investeerders grijpen volgens Rekt Capital iedere koersdaling van Bitcoin aan om extra munten te accumuleren. Deze koopkracht drijft volgens de analist de koersen op, wat voor een interessant ingangspunt zorgt voor lange-termijn investeerders.

Als Rekt Capital gelijk krijgt, dan zou de Bitcoin koers in december 2023 weleens boven de weerstand van 40.000 dollar uit kunnen breken. Na deze fase zou er grofweg twee maanden voor de halving een nieuwe rally moeten beginnen.

Ditmaal zouden investeerders gedreven zijn door enthousiasme en hoge verwachtingen en is er sprake van een “koop de hype” situatie.

The post Rekt Capital is bullish over Bitcoin in aanloop naar de halving appeared first on BLOX | Nieuws.