Reddit heeft besloten om het Community Points-programma stop te zetten. De reden? Beloningen moeten toegankelijker worden voor gebruikers. Dit programma is gebaseerd op blockchain-technologie en beloonde gebruikers met cryptocurrency voor positieve bijdragen binnen bepaalde gemeenschappen.

Door veranderingen in de regelgeving werd het steeds lastiger om dit programma te onderhouden. Ook moest het programma opgeschaald worden en niet elke blockchain is daar geschikt voor.

Reddit begon met Ethereum

Het Community Points-programma werd in 2020 gelanceerd, was ooit een innovatieve manier voor Reddit-gebruikers om waarde te verdienen door positieve interacties in geselecteerde subreddits. Gebruikers werden beloond met Ethereum-tokens, een vorm van cryptocurrency, die ze konden bewaren in de ‘Reddit Vault’, een soort digitale portemonnee.

Met deze tokens konden gebruikers vervolgens unieke functies ontgrendelen, zoals lidmaatschappen, badges en geanimeerde emoji’s. Echter, zodra deze punten werden uitgegeven, werden ze permanent verwijderd.

Het systeem diende ook als een manier om belangrijke bijdragers in de gemeenschap te identificeren, omdat deze punten naast de gebruikersnamen werden weergegeven. Helaas bracht dit systeem schaalbaarheidsproblemen met zich mee.

Gedwongen overstap op andere blockchain

Oorspronkelijk gebaseerd op Ethereum, worstelde Reddit met hoge transactiekosten en beperkte mogelijkheden om aan de behoeften van zijn enorme gebruikersbasis te voldoen. Hierdoor stapte Reddit in 2022 over naar een andere technologie, Arbitrum Nova, om de kosten te verlagen en de beveiliging te behouden.

Ondanks deze verandering bleef het programma lastig te onderhouden op grote schaal. Hierdoor heeft Reddit besloten om het Community Points-programma te beëindigen en zich te richten op meer toegankelijke beloningsprogramma’s, zoals het Contributor-programma.

Nieuw programma Reddit

Het Contributor-programma biedt gebruikers de mogelijkheid om Reddit-goud en karma om te zetten in echt geld. Als je bijvoorbeeld in een maand minstens 10 goud verdient, kun je een maandelijkse uitbetaling aanvragen. Als je meer dan 5.000 karma hebt, kun je zelfs 1 dollar verdienen voor elke eenheid van Reddit-goud.

Deze beslissing van Reddit maakt deel uit van een bredere herziening van zijn beloningsprogramma’s. Eerder dit jaar beëindigde Reddit ook zijn muntsysteem vanwege protesten van gebruikers tegen veranderingen in de platform-API.

The post Reddit stopt met blockchain-beloningen appeared first on BLOX | Nieuws.