Als we de data van Dune Analytics mogen geloven, dan zijn de Reddit Avatar NFTs op de Polygon blockchain een daverend succes. Vanaf augustus is het aantal wallets geëxplodeerd en daarmee zelfs OpenSea voorbij op deze statistiek. 

Handelsvolume door het dak

De afgelopen 24 uur ging ook het handelsvolume in de Reddit Avatars compleet door het dak met een totaal van ruim 2,5 miljoen euro. Dat is bijzonder, omdat het project sinds de lancering bij elkaar ‘slechts’ een handelsvolume van ongeveer 6,2 miljoen euro wist op te sparen. In totaal zijn er tot nu 22.586 Reddit Avatars verkocht en de afgelopen 24 uur mocht het platform 5.326 verkopen opschrijven.

De ware explosie in populariteit van de Reddit Avatars is niet alleen een goede zaak voor Reddit en de verzamelaars, maar ook voor de Polygon blockchain, waar dit project op draait. In de koers zien we dat overigens niet direct terug. In dollars gemeten staat Polygon voor de afgelopen 24 uur met 0,45 procent in de plus, maar ten opzichte van de euro moet het project een verlies van 0,31 procent opschrijven.

Dat heeft vooral te maken met de kleine opleving van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Daarnaast moet voor Polygon nog maar blijken of deze hype een vervolg krijgt de komende dagen of weken. Als dat het geval is, dan kan dat in ieder geval geen negatief effect op de koers van Polygon hebben.

Wat zijn Reddit Avatars?

Reddit Avatars zijn op blockchain technologie gebaseerde afbeeldingen die je op het Reddit-platform kunt instellen als profielfoto. Het gaat om avatars met een beperkte oplage, waardoor ze een economische waarde vertegenwoordigen. Die economische waarde houdt uiteraard alleen stand als mensen interesse hebben om de avatar in kwestie te kopen. Wat dat betreft is en blijft het gokken op welke afbeeldingen het goed en slecht zullen doen op de markt.

In principe zijn Reddit Avatars gewone Non-Fungible Tokens (NFTs) van een populair social media platform. Wat de huidige hype rondom de Reddit Avatars bijzonder maakt is dat de complete NFT-markt momenteel door een lastige periode gaat. De verkoopcijfers vallen over de gehele linie enorm tegen en de koersen klappen naar beneden. Dat geldt dus niet voor de Reddit Avatars die mogelijk een renaissance van de NFT-wereld kunnen veroorzaken.

De crypto-wallet van Reddit

Gebruikers van Reddit kunnen de Reddit Avatars kopen en bewaren in de Vault wallet van het platform. Na aankoop is het mogelijk om de NFT in profielfoto in te stellen en tot nu toe blijft het daar bij. Het is uiteraard mogelijk dat Reddit in de toekomst extra functionaliteiten aan de tokens hangt, maar voor nu is dat niet het geval.

Omdat het blockchain NFTs zijn, is het mogelijk om ze ook naar een eigen wallet te halen of bijvoorbeeld naar OpenSea te sturen en daar te verkopen. Hoewel sommige collecties weinig tot niets waard zijn, heeft Reddit ook al een aantal collecties waar de bodemprijs op 2.000 euro ligt. De hoogste waarde voor een Reddit Avatar ligt momenteel op meer dan 40.000 euro.

Sinds de lancering in juli is het Reddit Avatars project dus behoorlijk gegroeid, wat meteen de kracht van sociale media laat zien. Reddit brengt met dit project in potentie miljoenen nieuwe mensen naar de NFT-markt, een ontwikkeling die de industrie op dit moment zeker kan gebruiken.

The post Reddit NFTs zijn daverend succes en gaan OpenSea voorbij in het aantal wallets appeared first on BLOX | Nieuws.