Als bedrijven in de Verenigde Staten aandelen willen uitgeven, dan moeten ze hun aankopen delen met de SEC. Om investeerders transparantie te geven, worden deze documenten (zogenaamde S-1 fillings) openbaar gemaakt. In de laatste S1-documenten van Reddit valt te lezen dat het social media bedrijf flink heeft geïnvesteerd in Bitcoin en Ethereum.

Het socialemediabedrijf belegt alleen in Bitcoin en Ethereum voor ‘treasury-doeleinden’. Hiermee hebben ze meer diversiteit in hun schatkist.

Investeringen in cryptovaluta

Reddit verklaart waarom ze geïnvesteerd hebben in bepaalde cryptocurrency:

‘We beleggen alleen in bitcoin, ether en andere cryptovaluta die de SEC, de Commodities Futures Trading Commission of hooggeplaatste leden van deze instanties via openbare verklaringen of richtlijnen aanduiden als waarschijnlijk geen security.’

Het bedrijf bezit dus ook altcoins. Niet alleen Ethereum maar ook MATIC, de token van Polygon, ‘als betaalmiddel voor de verkoop van bepaalde virtuele goederen.’ De ontvangen MATIC en ether waren naar eigen zeggen niet van belang voor de jaren eindigend op 31 december 2022 en 2023.

Beperkte impact op resultaat

De ‘nettoboekwaarde van onze cryptovaluta, die voornamelijk bestonden uit bitcoin en ether, en alle gerelateerde activiteiten, was niet van belang voor de gepresenteerde perioden.’

‘We hebben ook digitale activa verworven en bewaard die cryptovaluta zijn voor gebruik door onze product- en engineeringteams, met beperkte toepassingen.’

Reddit wil naar de beurs

De enige reden waarom we weten dat Reddit crypto op de balans heeft staan, is omdat ze naar de beurs willen. Ze willen hun aandelen uitgeven op de New York Stock Exchange onder de ticker RDDT. Hadden ze deze plannen niet, dan waren er ook geen S1-documenten van Reddit.

Reddit, dat in de winter van 2021 een beursintroductie aanvroeg, had eerder een debuut op de aandelenmarkt in maart op het oog. Het zou het eerste sociale mediaplatform zijn dat openbaar wordt sinds Pinterest in april 2019.

Er zijn al plannen aangekondigd dat de meest actieve gebruikers, waaronder enkele moderators, de kans krijgen om rechtstreeks aandelen te kopen. Hoewel deze strategie mogelijk de marktprijsvolatiliteit van zijn gewone aandelen vergroot, toont het de toewijding van Reddit aan het bouwen van een community.

The post Reddit koopt Bitcoin en Ethereum, dit is hoe we daar achter zijn gekomen appeared first on BLOX | Nieuws.