Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock Exchange onder het ticker symbool “RDDT”, volgens een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Interessant is dat Reddit in de indiening onthulde dat het heeft geïnvesteerd in digitale activa, waaronder bitcoin (btc), ether (eth) en polygon (matic), waarmee het zich schaart onder de weinige bedrijven, zoals Michael Saylor’s MicroStrategy en Elon Musk’s Tesla, die direct cryptomunten hebben gekocht.

Overtollig geld van Reddit gebruikt voor bitcoin en ether

Het bedrijf gaf aan een deel van zijn overtollige kasgeld te hebben gebruikt voor de aankoop van bitcoin en ether, en kreeg ether en polygon als betaling voor de verkoop van bepaalde virtuele goederen. Het specifieke aantal gehouden tokens niet werd onthuld. Het bedrijf vermeldde dat het deze strategie in de toekomst mogelijk zal voortzetten, waardoor digitale activa verder geïntegreerd worden in zijn bedrijfsvoering.

Na de aankondiging van Reddit’s bezit van cryptomunten, zagen de prijzen van bitcoin en ether een tijdelijke stijging voordat ze stabiliseerden. Bovendien zag DONUT, een token dat community punten vertegenwoordigt voor de subreddit r/ethtrader, een grote stijging van 41%.

Reddit is aan het groeien

De indiening bood ook inzicht in de financiële gezondheid en groeiambities van Reddit. In 2023 rapporteerde het bedrijf een omzet van $804 miljoen, aanzienlijk hoger dan het voorgaande jaar, en onthulde een totaal van $1,6 miljard aan activa, inclusief $1,3 miljard in contanten. Deze financiële kracht ondersteunt de ambities van Reddit voor een beursgang en zijn bredere missie om zijn gebruikersbasis te machtigen.

Deze stap vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor het sociale media bedrijf, dat al enkele jaren samenwerkt met toezichthouders om de status van een beursgenoteerd bedrijf te bereiken. Het bedrijf diende voor het eerst een niet-publieke conceptversie in bij de SEC in december 2021 en verwacht in maart met de handel te beginnen.

Medeoprichter Steve Huffman sprak de intentie van het bedrijf uit achter de beursgang van Reddit, met de nadruk op de wens om het gevoel van eigendom dat Reddit’s gebruikers hebben ten opzichte van hun communities te weerspiegelen in daadwerkelijk eigendom.


The post Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.