De ledger van XRP (XRPL) heeft in het eerste kwartaal van 2023 aanzienlijke groei doorgemaakt, ondanks de langdurige juridische strijd tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). Dit blijkt uit een nieuw rapport van Messari.

De staat van XRP en Ripple

Het rapport, getiteld “State of XRP Ledger Q1 2023”, laat zien dat XRPL een toename zag in netwerkactiviteit, verbeterde protocolinkomsten en dat de koers van XRP toenam in de eerste 90 dagen van het jaar.

Tussen 1 januari en 31 maart vertoonden verschillende statistieken een groei. Het aantal dagelijks actieve adressen en dagelijkse transacties op het XRPL-netwerk namen respectievelijk met 13,9% en 10,7% toe.

Messari merkte op dat de stijging van het totale aantal actieve adressen op XRPL voornamelijk werd veroorzaakt door een groei van 17,1% in ontvangende adressen. Interessant is dat ondanks het verwijderen van 141.000 accounts in die periode, het totale aantal adressen op de keten in het eerste kwartaal bleef stijgen.

Uitdelen tokens

De toename van de netwerkactiviteit werd voornamelijk veroorzaakt door afzenders die tokens uitdeelden aan grote groepen voorheen inactieve ontvangers. Denk hierbij aan beurzen en wallets, omdat ze veel actieve ontvangstadressen genereren, terwijl ze slechts worden geteld als een enkele (of enkele) actieve afzenderadressen.

Wat betreft de protocolinkomsten, steeg de kwartaalomzet van XRPL met 34,4% in het eerste kwartaal, ondanks een daling van 21% in de gemiddelde transactiekosten.

Koers van XRP flink toegenomen

De crypto van Ripple en XRPL, XRP, liet ook sterke groei zien. De koers van XRP steeg met 55,5% van 0,35 dollar naar 0,54 usd in het eerste kwartaal.

Knappe groei tijdens rechtszaak

Eerlijk is eerlijk, het is knap dat Ripple groei ziet. Ze zijn namelijk verwikkeld in een rechtszaak met een van de machtigste overheidsorganen van de wereld. De Amerikaanse financiële waakhond SEC beschuldigd Ripple ervan illegaal effecten te verkopen, en ze zeggen dat hiermee de effectenwetgeving wordt overtreden.

Ripple ontkent de beschuldigingen en betoogt dat XRP een digitale valuta is en geen effect. De uitkomst van de rechtszaak kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van Ripple en de cryptocurrency-industrie.

Het is echter bemoedigend om te zien dat XRPL ondanks de lopende rechtszaak aanzienlijke groei doormaakt. De toename van netwerkactiviteit, protocolinkomsten en de waarde van XRP getuigen van het groeiende belang en adoptie.

The post Rechtszaak zit Ripple niet in de weg, XRP ledger blijft groeien appeared first on BLOX | Nieuws.