Brad Garlinghouse zegt dat hoewel de rechtszaak van zijn Ripple tegen de SEC bijna voorbij is, de strijd voor de gehele crypto-industrie net is begonnen. ‘De wetten en regels moeten duidelijker.’

Garlinghouse deelde een video op Twitter om de lopende rechtszaak en zijn frustraties met de Securities and Exchange Commission (SEC) te bespreken. Hij verwees naar onlangs ontzegelde documenten die bekend staan als de Hinman-documenten, die licht werpen op de acties van de SEC.

SEC zorgt voor gebrek aan regelgeving

Volgens Garlinghouse geven deze documenten aan dat de SEC met opzet verwarring heeft gecreëerd als het gaat om regelgeving. De SEC heeft deze verwarring uitgebuit door flink te handhaven en die verwarring heeft uitgebuit door haar handhavingsmaatregelen.

Garlinghouse beschuldigt het bureau ervan te kwader trouw te handelen. Hij sprak zijn overtuiging uit dat deze houding duidelijk was vanaf het begin van de rechtszaak, toen deze slechts enkele dagen voor Kerstmis werd ingediend. ‘Het is een door de politiek gedreven beslissing in plaats van rekening te houden met degelijk beleid.’

Innovatie crypto-industrie wordt geschaad door SEC

Garlinghouse zegt dat hij medewerking had verleend aan de SEC, al hun vragen had beantwoord voorafgaand aan de rechtszaak. Maar hij is nooit geïnformeerd dat XRP als een security zou kunnen worden beschouwd.

Hij voerde aan dat de acties van de SEC schadelijk zijn voor innovatie en de cryptocurrency-industrie in de Verenigde Staten. Hij verklaarde dat de focus niet op een specifiek token of blockchain moet liggen, maar op de algemene benadering van de SEC van de crypto-industrie.

Directeuren SEC creëren opzettelijk verwarring

Volgens Garlinghouse suggereren de onthulde Hinman-documenten dat senior SEC-functionarissen besluiteloos waren over de regelgeving. Zelfs Bill Hinman, voormalige SEC-directeur van de Division of Corporation Finance, adviseerden om meer verwarring te creëren. Dit geeft aanleiding tot bezorgdheid over de geloofwaardigheid van het bureau en zijn vermogen om duidelijke richtlijnen te geven.

Garlinghouse benadrukte ook de mogelijke gevolgen voor de sector, aangezien de SEC zich in de toekomst op meer cryptobedrijven zou kunnen richten. Hij benadrukte het belang van samenwerking binnen de industrie om deze uitdagingen het hoofd te bieden en te zorgen voor duidelijkheid in de regelgeving.

Terwijl de rechtszaak van Ripple zijn einde nadert, benadrukte Garlinghouse dat voor veel anderen de strijd nog maar net is begonnen.

The post Rechtszaak Ripple bijna voorbij, maar strijd om crypto moet nog beginnen appeared first on BLOX | Nieuws.