BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, staat mogelijk op het punt om geschiedenis te schrijven met de goedkeuring van zijn aanvraag voor een spot Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF). Volgens een recent rapport van Fox Business zou deze goedkeuring al deze woensdag kunnen plaatsvinden, wat een enorme stap voorwaarts zou betekenen voor de acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies in de traditionele financiële wereld. 

Wat is het belang van de spot Bitcoin ETF? 

Verschillende andere financiële reuzen hebben ook hun aanvragen bijgewerkt in de hoop op goedkeuring. Dit omvat Grayscale Investments, Valkyrie, ARK 21Shares en Invesco. Ze maken deel uit van een groter initiatief waarbij ook Cboe BZX-beurs betrokken is. De beurs heeft formulieren ingediend voor VanEck, WisdomTree, Pando Asset AG en Franklin Templeton. 

De mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s kan een keerpunt zijn voor de cryptomarkt. Er wordt verwacht dat dergelijke fondsen miljarden dollars aan nieuwe investeringen kunnen aantrekken, wat een grote impact zal hebben op de waarde en acceptatie van Bitcoin. Recente prijsstijgingen laten al zien dat er anticipatie is op dergelijke fondsen die daadwerkelijk Bitcoin bezitten in plaats van alleen te speculeren via futures-contracten. 

Zorgen en gebrek aan regelgeving 

Er bestaan echter ook zorgen over de volatiliteit en het gebrek aan regelgeving in de Bitcoin-markt. Een non-profitorganisatie heeft zelfs opgeroepen aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om geen goedkeuring te verlenen aan spot Bitcoin ETF’s. Geruchten over afwijzing van deze aanvragen hebben al geleid tot een daling van 8% in de Bitcoin-prijs. Toch blijft de hoop op goedkeuring bestaan, met geruchten dat dit binnen 24 uur kan gebeuren. 

Welke impact heeft een goedkeuring op de cryptomarkt? 

De mogelijke goedkeuring van de eerste Bitcoin ETF’s door de SEC heeft gezorgd voor felle concurrentie tussen fondsbeheerders. Fidelity en Invesco/Galaxy kondigen concurrerende tarieven aan om investeerders aan te trekken, waarbij Fidelity een tarief van 0,39% heeft vastgesteld en Invesco/Galaxy een tariefverlaging aankondigt voor de eerste zes maanden. 

Als BlackRock en andere bedrijven goedkeuring krijgen voor een spot Bitcoin ETF, zou dit een belangrijke mijlpaal zijn voor de cryptosector. Het zou institutionele investeringen vergemakkelijken en de manier waarop beleggers kunnen investeren in Bitcoin aanzienlijk veranderen. Dit zal niet alleen de legitimiteit van Bitcoin als beleggingsactivum versterken, maar ook de bredere acceptatie van cryptocurrency bevorderen. 

The post Rapport Fox Business: Komende woensdag goedkeuring van de eerste spot Bitcoin ETF  appeared first on BLOX | Nieuws.